onsdag 31 mars 2010

Våren är här....

Det är helt underbart när vårblommorna börjar sticka upp! Finns en hel del snö kvar i rabatterna, så jag trodde knappt mina ögon när jag såg det här......Vårblommor som kämpar sig upp genom snön!!! Dom vill inte heller vänta längre, dom tycker nog liksom jag att nu får det vara nog med vinter, nu är det vår!!!!! Man blir överlycklig när man ser livet börja spira i rabatterna!!!!


I år hade jag inte planerat att åka till Trädgårdsmässan i Älvsjö. Men när en vän till mig hörde av sig och undrade om jag ville göra henne sällskap till mässan, bestämde jag snabbt att åka med! Vi ska åka på torsdagen och nu ser jag verkligen fram emot det! Ska bli kul! Dessutom hände det en helt otrolig grej i måndags!! Jag vann en biljett till Trädgårdsmässan, i tävlingen hos Växthusmadam. Trodde knappt det var sant, men nån av de som först vann, kunde inte åka och då föll lotten på mig!! Jag blev jätteglad, nu blir det ännu trevligare att åka! Tack Växthusmadam!!!


NOSTALGIE, en mycket vacker storblommig rabattros. Dubbla gräddvita och körsbärsröda blommor som doftar gott. Blommar från början av juli till långt in på hösten.
Jag planterade min Nostalgie redan hösten -07. Den stod nog lite för mörkt, så första sommaren var både tillväxten och blomningen lite klen. Därför flyttade jag den till en soligare plats hösten -08. Förra vintern var inte snäll mot rosorna, den resulterade i att alla grenar på Nostalgie var svarta i våras. Det var bara att klippa ner den jäms med marken! Men den kom igen med några grenar och blommade en del. Blir spännande att se nu i vår hur den klarat den här vintern. Jag hoppas på det bästa, för rosen är helt ljuvlig när den blommar!!!


KRONPRINSESSE MARY, en Poulsenros som jag planterade sommaren -08. Den har vackra blommor som tyvärr inte är särskilt regntåliga. Blommorna är tätt fyllda, citrongula, bleknar till ljust citrongult eller limegult och ofta till krämvit. Doftar starkt och delikat. Den blommar från slutet av juni till långt in på hösten! Mycket vacker!!

Nu kliar det verkligen i fingrarna efter att få börja jobba i trädgården, bara den sista snön försvinner nu dom närmsta dagarna! En dag kvar att jobba, sen 10 dar ledigt, då jag ser fram emot att att få gjort en del del utomhus!! Det blir underbart!!!

Önskar alla mina bloggvänner en Skön, Glad och Härlig Påskhelg!!!!

10 kommentarer:

 1. Vad roligt att du vunnit en biljett till trädgårdsmässan, du får säkert en jättebra dag tillsammans med din vän.
  Jag vill önska dig också en GLAD PÅSK!
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 2. Härliga rosor! Jag undrar om inte jag har nostalgierosen, men eftersom mina anteckningar är på landet, var också min trädgård finns så kommer jag inte ihåg. Måste nu försöka minnas för den är ju så fin och jag måste ju skaffa en sådan ifall jag inte har den redan. Även den andra är fin, men jag vill ha regntåliga rosor hellre. Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 3. Härligt när det börjar sticka upp i rabatterna,och grattis! till biljetten,vi är där först på fredan så då träffas vi inte:(
  Ha en riktigt SKÖN och GLAD PÅSK du oxå!!

  SvaraRadera
 4. Våren är inte hos mig, men på väg norrut kanske. Alltid kul att åka på mässan men hinner inte i år.
  Önskar dig en Glad Påsk!

  SvaraRadera
 5. Vad kul att gå på mässan, och när du dessutom vunnit biljetten så blir det ju extra kul! Hoppas ni får det jättemysigt!

  SvaraRadera
 6. Här i dina hemtrakter börjar vi känna av våren oxå men drivorna i rabatter är nog för höga
  ännu för att vårblommorna skall titta fram.
  Besök gärna vår monter ´Blomqvist plantskola´
  då du går på mässan,kommer att vara där alla mässdagar skall bli jätte kul.
  Glad påsk till dig!

  SvaraRadera
 7. ÅÅ vad kul att få gå på trädgårdsmässan i Älvsjö, det skulle jag också vilja men i år står jag över eftersom vi ska åka till Paris i sommar...ska besöka Monets trädgård m.m så...
  Nästa år kanske jag åker vi får se.
  Ha en glad påsk!
  Lotta

  SvaraRadera
 8. De första spirande vårtecknen är som allra härligast. Vilka kämpare! Ser också fram emot att åka på trädgårdsmässan - ska dit på lördag.

  Glad påsk till dig också!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 9. Grattis till biljetten! Kul med trädgårdsmässa och den skall jag absolut besöka när det blir tillfälle.
  Härligt med den spirande våren!
  Önskar dig en Glad Påsk!/ Bea

  SvaraRadera
 10. Grattis till biljetten! jag ska också åka på mässan men på lördagen...längtar! Ha en riktig Glad Påsk! Hoppas att vi får en massa härlig vårsol! / Irene

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!