torsdag 11 mars 2010

Mera vårlängtan

Ingen sol idag, men plusgrader och blåsigt.
Nu är jag riktigt bekymrad över vår roshäck!! Vågar nästan inte tänka på hur den ska se ut under all snö och is!! Häromdan åkte det ner massor med packad snö från uthustaket, rakt ner på häcken! Risken är stor att många grenar gått av!! Usch, vad trött jag är på snön!!


Nu vill jag att det ska börja se ut såhär, när jag kikar ut genom spaljen!! Fullt med späda skott och knoppar!! Grönt och skönt!! Det är nåt speciellt med den första skira grönskan ändå!!


COUNTESS OF LOVELACE var en av dom nya klematisar jag planterade förra våren. Den var full med knoppar när jag köpte den, och dom första blommorna slog ut i midsommarhelgen. Efterhand som blommorna åldrades, bleknade dom till mera blått.
Ja, jag vet att man ska klippa ner klematis vid plantering, men jag var ju bara tvungen att få se hur blommorna såg ut! Och dom var vackra!!
Sen klippte jag ner plantan och lät den inte blomma fler gånger under sommaren. Nu hoppas jag att den hunnit rota sig ordentligt, så den orkar blomma till sommaren. Den är planterad bredvid Mme Alfred Carriere vid en rosbåge. Jag tror dom ska bli ett vackert par tillsammans!
Countess of Lovelace, ska bli ca 2 - 2,5 meter, och blomma från juni till augusti. Blommorna är 10 - 15 cm i diameter.

Åh, så mycke vackert det finns att se fram emot i sommar!! Kan knappt vänta!!

Önskar er alla en trevlig torsdag kväll!!

3 kommentarer:

 1. Visst längtar man till våren och grönskan. Din nya clematis var ju verkligen fin. Undra om den är härdig i zon 5 där jag borJag skall skriva upp namnet och titta efter den till våren. Jag gillar blått så den skulle passa fint.

  Tack för kommentaren
  Ha en riktigt fin kväll

  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 2. Medan man längtar får man försöka sysselsätta sig med att så fröer, skola om plantor och plantera om krukväxter mm. Läsa och titta i trädgårdsböcker och drömma sig bort från snön är också ett bra sätt.
  Jättefin klematis! Hoppas att den överlevt och växer till sig i sommar!
  Ha en bra kväll
  Christina

  SvaraRadera
 3. tack för awarden:) jag har inte tittat in förrens idag, har inte haft så mycket att blogga om...
  Ja visst är man trött på vintern och snön nu...bläää vill ha vår nu!!!
  vilken vacker klematis!!! oj vad man längtar nu;) kram // malin

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!