onsdag 10 mars 2010

Irma

Idag har snösmältningen fortsatt med raketfart!! Fortsätter det så här, så är snön borta innan vi vet ordet av! Det finns massor med snö kvar, men får solen och värmen göra sitt, så är det snart vår!! Det känns riktigt bra!!

En ros, jag har stora förhoppningar på till sommaren, är Balsgårdsrosen Irma. Jag planterade den våren -07. Den har varit sparsam både med tillväxt och blommor, än så länge. Rosen är väldigt taggig, men det är förlåtet när man ser dom vackra blommorna.
Blommorna är stora, tätt fyllda, ljust rosa med laxrosa ton och doftar gott. Hoppas verkligen att den sätter fart med tillväxten i år, för det är en riktigt vacker ros. Den beskrivs ofta som en starkväxande ros, men eftersom den är rotäkta, tar den kanske lite tid på sig, innan den blir stor.


Det är en frisk ros, med mörkgröna, glänsande, läderartade blad. Härdig till zon 5,(6).
Den börjar blomma i slutet av juni, och fortsätter till långt in på hösten. Blommorna håller länge och är såååå vackra. Få se om den lever upp till sitt rykte, att kunna bli närmare 2 meter hög. Ska bli spännande att se!

Ha en trevlig onsdagkväll!!

3 kommentarer:

 1. 'Irma' växer väldigt sakta hos mig också, men jag hoppas som du att den ska sätta fart.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Jahaa,så du har Irma!Jag har beställt Anna o Balder från FL,förstod dom sku ha högre zon än Irma,kanske inte...Ha en bra dag!jag har fått ha sovmoron,sköönt!

  SvaraRadera
 3. Hej! Ja, nu våras det med besked även hos mig, det spöregnar och vägarna glashala, det är vårtecken om något :)
  Söt ros och visst kan en del arter trilskas med tillväxten och dessutom kan haren beta av grenar vintertid och den blir inte större av den orsaken heller för min del :(
  Ha en bra dag! /Bea

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!