torsdag 18 mars 2010

Vacker "stinkbomb"

I köksfönstret har jag en Porslinsblomma, som orsakar lite problem när den blommar.
Den har jättevackra blommor, men den doftar helt otroligt kraftigt! Det är omöjligt att ha den i köket när blommorna börjar visa sig, man kan lugnt säga att den stinker.
Det är bara att flytta den nånstans där doften inte stör så mycket.


Porslinsblomma "Hoya Calycina" har mycket vackra blommor. Den har massor med knoppar, så det hinner bli många blomklasar innan den blommat över. Lite synd att den doftar så våldsamt. Bortsett från doften så är det en trevlig och vacker krukväxt. När den inte blommar är bladen dekorativa. De är stora och lite håriga, mörkt gröna.


Här har jag lekt med lite bilder och gjort ett collage med bilder på Burre, vår stilige Birma. Om exakt en månad fyller han 9 år. Han är en envis herreman, med mycket bestämda åsikter om det mesta. Dessutom är han väldigt pratsam, han svarar alltid när jag pratar med honom. Han är otroligt snäll.
En av hans egenskaper är jag inte så förtjust i, han gillar nämligen att "ansa" mina krukväxter inomhus. Men det har jag lärt mig leva med, det finns alltid nya växter.

Jag älskar djur, helst ville jag ha hund oxå, men tycker nog att vi är för mycket borta på dagarna. Min favorit hund är Schnauzer, hade t o m en liten uppfödning med mellanschnauzer när jag bodde i Finland. I mitt tycke en helt underbar hund!!
När jag så småningom drar ner på jobbet, är nog chansen väldigt stor att det blir en schnauzer igen.


Ha en trevlig torsdag kväll!!!

5 kommentarer:

 1. Härligt kattcollage!Jag igen vill ha katt men är allergisk så det går inte.Porslinsblomman är jättefin,aldrig haft nån sån,kanske dags?Hälsn.Saga

  SvaraRadera
 2. Porslinsblomman är otroligt vacker!
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 3. Hoya har jeg aldri hatt, men de ser veldig flotte ut. Jeg er ikke noe flink med stueplanter, de har en tendens til å dø. Kanskje fordi jeg glemmer å vanne? :))
  Du har en flott blogg og jeg vil gjerne ha deg på listen min. Jeg legger deg på lista inne på den andre bloggen min Tusenfryd fordi det er den jeg bruker mest.
  Jeg ser du har en av mine favorittroser 'Constance Spry' - og jeg gleder meg enormt til at den skal blomstre igjen.En fabelaktig herlig rose!

  SvaraRadera
 4. Det var en mycket vacker Hoya. Jag har den vanliga gammaldags, vet inte vad den heter och en Hoya kentiana, från den sistnämnda har jag aldrig känt någon doft. Däremot den vanliga doftar ju väldigt starkt
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 5. Jättefin hoya, det är en blomma som jag inte haft. Men kanske det blir framöver ett inköp det finns ju väldigt många fina sorter.

  Vilken fin katt du har och ett fint collage har du gjort.

  Ha en riktigt fin helg
  Gunilla

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!