fredag 12 mars 2010

Louise Bugnet

När man ser hur mycket snö det fortfarande finns där ute, är det svårt att fatta, att om knappt 2,5 månader börjar den första rosblomningen. Hos mig är det den kanadensiska rugosa-hybriden LOUISE BUGNET, som bjuder på dom första efterlängtade rosblommorna! Jag planterade den våren -07, så vid dethär laget har den hunnit bli ganska stor, ca 1,5 meter.


Den har röda knoppar, som utvecklas till vita, fyllda, doftande blommor. Jag gillar rosen, fastän den hos mig, aldrig är översållad med blommor. Dom första blommorna kommer i månadsskiftet maj/juni, och sen har den blommor, ibland mer och ibland mindre, till långt in i oktober. Blommorna är mycket vackra.


Här hittade jag en bild från slutet av augusti i fjol. Louise Bugnet står närmast uthushörnet, till vänster. Här syns ganska bra, att den har ett kraftigt växtsätt, med i huvudsak upprätta grenar. Har ganska lite taggar. Jag brukar få jaga bladlöss lite nu och då, annars är den frisk.
Nu till sommaren har jag tänkt ta mer helbilder på rosorna, så man ser hur dom ser ut i "helfigur". Plus en massa bilder på blommorna förstås, nu när jag fått en bra kamera!


Det är en buskros som utan tvekan borde klara vintern, eftersom den är härdig till zon 7. Skönt med en sån ros, som dessutom är frisk och vacker! Vad kan man mer begära!! Det är så läckert med dom röda knopparna, som slår ut i en bländvit blomma!!
Mycket fascinerande!!

Önskar er alla en trevlig fredag-kväll!!

5 kommentarer:

 1. Hej Margot!

  Tack rara du för din länk...jag länkar tillbaka från webbutiken. Louise Bugnet har kommit att erövra mitt hjärta mer och mer... nu är hon nog favorit nr 1. Blomvillig, blommar först och sist, vackert grönt bladverk, sjukdomsresistent, härligt doftande, nästan utan taggar och bara så ljuvlig!

  Kram Annie

  SvaraRadera
 2. Oj vad jag längtar till rosblomning. Fast någon Louise har jag inte...ännu. Vem vet, hon kanske kommer.
  Tack för titten på din blogg. /Knatten

  SvaraRadera
 3. Ja, den är verkligen läcker! Vita blommor och rosaröda knoppar.

  SvaraRadera
 4. Visst är det bra med härdiga rosor, 'Louise Bugnet' finns inte hos mig men hos många rosvänner som lovordar den.
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!