tisdag 2 mars 2010

Lite tankar och funderingar

Vid det här laget är dom flesta, fasligt trötta på snön!! Det är jag också! Men faktum kvarstår, nu är det MARS, och såvitt jag vet så är mars en vårmånad!!
Så egentligen spelar det inte så stor roll att det ser ut såhär när jag tittar ut genom altandörren! Massor med snö, och igår vräkte det ner ännu mer!


Men när solen tittar fram, då märks det att den börjar värma, och snön har inget annat val än att smälta bort, sakta men säkert!! Så är det bara!!
Om några veckor, är det mesta av snön borta, det börjar synas lite grönt här och var, och vårblommorna börjar titta fram!! Där är vi, snabbare än vi kan ana, för tiden rusar iväg väldigt fort!!Ibland tror jag att vi behöver stanna upp lite, och ta vara på den tid som är nu!!
För varje dag är en gåva,och vi får ingen enda av dom tillbaka!
Spelar ingen roll om det regnar, snöar eller är soligt och varmt, så behöver vi allt som oftast stanna till och tänka på hur värdefullt livet är!! Vi lever här och nu!! Morgondagen vet vi ingenting om!!
Jag är så tacksam att jag får leva och finnas till, jag har en underbar man som älskar mig, vi har två härliga ungar. Jag är med i världens bästa församling och har underbara vänner och ett jobb jag stortrivs med!! När jag tänker på allt jag har att vara tacksam för, känns det helt enkelt lite onödigt att gnälla över yttre omständigheter, som jag ändå inte kan påverka. Det är en vinter varje år, och det blir alltid en vår och en sommar, även i år!!!
Det är kanske bra att försöka ta vara på varje dag, och inte bara längta efter något som kommer längre fram. Jag vet iallafall att jag vill göra det och bli bättre på det. Jag vill bli bättre på att inte vara så beroende av omständigheter!!
Sen är det ju också trevligt att drömma och planera och "klura ut" vad man vill göra när snön är borta! Tänk, vad vi kommer att njuta av våren och sommaren efter denna vinter!!Innan vi vet ordet av så är det sommar! Om lite drygt tre månader ser det ut såhär i trädgården!! Allting blommar, doftar och grönskar, och vi kommer att njuta enormt mycket!!
Men fram tills dess finns det så mycket annat vi kan glädjas över och njuta av, och det är något vi inte ska glömma bort, i vår längtan efter våren!! För snart är den här!!

Ha en trevlig kväll och kom ihåg att just du är unik och värdefull!!

5 kommentarer:

 1. Så sant du skriver,vi ska ta vara på dagarna o leva i nuet.Jag brukar ibland få ta mej "i kragen" o inte längta hela tiden efter våren o sommaren,i sinom tid kommer de nog som alltid förr! Ha de gott/Saga

  SvaraRadera
 2. Många tänkvärda och kloka ord och det ligger mycket i det du skriver...
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 3. Visst har vi mycket att vara tacksamma för. Jag tillhör också en församling och har många goa vänner där. Och vintern ÄR en bra årstid för att planera och "läsa på" i trädgårdsböcker.
  //Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 4. mmmm så sant som det var sagt Margot :)

  SvaraRadera
 5. Du har något att hämta hos mig.
  Kram Susanne

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!