torsdag 28 januari 2010

Jasmina

Nu vill jag bara glömma vintern och snön där ute........istället tänker jag kika lite på en av förra sommarens favoritrosor!! Det är en trevlig sysselsättning!!


Jasmina är en Climbing Max ros från Kordes,och borde klara zon 4. Den ska inte bli så väldigt stor, ca 150-200cm hög och ca 100cm bred. Därför tyckte jag att den skulle passa bra vid den smala delen av spaljen, framför altan. Den planterades i aug -08. Första vintern klarade den utan problem.


I somras växte den bra, blev lite över 1 meter. Var helt frisk hela sommaren!!
Dom första lilarosa blommorna slog ut i början av juli. En positiv överraskning var den otroligt rikliga blommningen!! Den var helt FULL med fantastiskt söta blommor större delen av sommaren. Jag tycker att det är en mycket vacker ros!!


I slutet av september var den åter igen full med nya blomklasar. Den blommade så fint långt, långt in på hösten, ända tills frosten tog blommorna.
Jag gillar rosor som blommar mycket. Så Jasmina blev helt klart en stor favorit med sina söta, svagt doftande blommor!!
Ska bli kul att se hur stor den blir till sommaren. Nu har den också fått en klematis som sällskap.I somras planterade jag cl.Guernsey Cream, bredvid Jasmina. Hoppas dom kommer att trivas bra tillsammans!!

2 kommentarer:

 1. Hej du!
  En ny ros hos mig sedan förra sommaren, så ännu har den inte hunnit med att etablera sig, men jag ser fram emot den till sommaren.
  Ha en skön helg!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 2. Den är helt underbar!
  Min överlevde två vintrar sedan dog den vintern 09/10 tyvärr.
  Men så vacker!!!

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!