fredag 15 januari 2010

Trädgårdsrunda

Den här veckan har bara flugit iväg,och nu är det fredag igen!!! Skönt med en ledig helg iallafall.....Nu är det bara -3 grader ute. Det går åt rätt håll.Hoppas den temperaturen håller i sig ett tag framöver.
Vad härligt det skulle vara att få gå runt i en blommande trädgård nu.....ÅÅÅÅÅ, vad jag längtar.Men eftersom det just nu är omöjligt så får jag nöja mig med lite trädgårdsbilder från sommaren som gått.Jag tänker gå runt och kolla lite, häng med om du vill..... Alla bilder är från aug.-09.


Står man uppe på balkongen och tittar, kan det se ut ungefär så här!


Så här ser det ut när man står vid äppelträdet och tittat mot huset.


Smällspirean,med sina mörka vackra blad,har vuxit massor under sommaren och blivit nästan två meter hög.


På var sin sida om rosbågen växer Constance Spry med cl.President och Rosenholm med cl.Omoshiro.Vid spaljen klättrar vackra Penny Lane som blommat MYCKET och länge.Framför den växer rosen Aprikola.


Rosen Alchymist klättrar på uthusväggen tillsammans med cl.Multi Blue.Här syns också den vackra vit-rosa floxen som blommar länge.Till höger på bilden den fina Japanska Dvärgpilen,under den blommar Aspirin rosen.Den har nog lite för mörkt för den blir alldeles för hög.


Här ser man staketet med fyra spaljeèr på.Här växer lite rosor,flera klematisar,riddarsporrar och lite annat smått och gott.


Den här rabatten finns på framsidan av huset.Under våren grävde jag den dubbelt större än den varit innan.Nu finns där 7 olika rosor,och en hel del olika perenner,bl.a liljor och dagliljor.Många av dom är nyplanterade under hösten,så det blir spännande att se hur allt ser ut nu till sommaren! Vad som överlevt vintern eller inte gjort det....

2 kommentarer:

  1. Vilken lummig och fin trädgård du har!
    Visst längtar man till lite värme och grönska. Jag har i alla fall fått lite vårkänslor och ska så en hel del fröer i morgon.
    /Christina Boräng

    SvaraRadera
  2. Oh, vad jag tycker om er trädgård! En "riktig" trädgård ska innehålla massor, massor av växter, både till vänster, höger, rakt ner och upp i himmelen.

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!