fredag 12 februari 2010

Ros-Godis

Av nån anledning är det fredag igen!! Ibland känns det som att veckan bara består av måndagar och fredagar. Då måste det vara så, att vi närmar oss våren med stormsteg!!!
Hur som helst så ska det bli skönt med en ledig helg!!

Nu är det kanske nån som undrar varför jag har en bild på bananskal här!!
Jo, det ska jag berätta.


Det är nämligen så, att bananskal är godis och näring för rosor!! I nuläget har jag 46 rosor, och eftersom vi inte äter särskilt mycket bananer här hos oss, så blir det alldeles för lite skal, för att räcka till alla.
Därför är både jag och mina rosor jätteglada för alla snälla och goa fritidsbarn, på skolan.För varje gång dom äter bananer på sitt "mellis", så samlar dom ihop alla bananskal i en påse till mig! Nu på vintern, samlar jag alla skal i en stor svart plastsäck i förrådet. Sen till våren har jag massor av goda bananskal, att göda alla rosor med!!
Fritidsbarnen tycker nog det är lite konstigt att mina rosor äter bananskal, det har dom svårt att förstå. Men dom tycker att det är kul!!...och mina rosor trivs!!


POULSENS PEARL är en rabatt-ros som jag planterade i somras. Den blommar från slutet av juni till långt in på hösten. Den får medelstora, enkla blommor i stora klasar. Färgen är ljust pärlemorrosa. Det är en mycket söt ros, med svag doft.
Men, trots alla bananskal, fick den massor med svartfläck på sensommaren och tappade alla blad. Fastän blommorna är jättesöta, så ser det inte så trevligt ut, med en ros utan blad!!
Jag har hört att andra haft samma problem med rosen också. Den ska få en chans, till sommaren, att visa vad den går för. Får den samma problem med svartfläck igen, så gräver jag upp den och skaffar någon annan ros istället. Jag har många rosor på väntelistan, så det blir inga problem att hitta en ersättare!!
Hoppas ändå att den mår bra till sommaren, för det är en väldigt söt och trevlig ros, som jag gärna vill ha kvar.

3 kommentarer:

 1. Jag önskar dig en trevlig helg! Vi har ju mycket att fira i helgen, både Alla Hjästans Dag och fastlagssöndagen.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 2. Hej!
  När jag läste ditt inlägg på em. fick jag bara fram de tre första raderna med text. Och undrade varför du lagt upp en bild på en massa bananskal, men nu kom hela inlägget fram, så tack för tipset med skalen till rosorna.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej där,
  jag såg dig på FB Trädgårdsbloggare...

  Fina rosbilder du har! Är det något speciellt med bananer och rosor? Kul att få veta om du har speciella erfarenheter av detta.
  Trevlig helg,

  Hillevi

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!