onsdag 7 april 2010

Svarta rosgrenar....

Har gått en liten inspektionsrunda hos rosorna idag!! Jag kollade inte alla, men det jag såg var inte roligt! Mycket svarta grenar!!:((( Snyft!!
Jag hade trott, att all snö vi haft i år skulle skyddat rosorna bättre. Men kanske det varit för kallt för dom!! Att rabattrosorna har svarta grenar, gör inte så mycket, eftersom dom ska klippas ner iallafall! Det är värre med busk- och klätterrosorna!


Buskrosen CLAIRE RENAISSANCE, som jag skrivit mer om här, var grenarna helt svarta på! Måste klippa ner den till "fotknölarna" i år igen! Det är inte alls roligt, för rosen är fantastiskt vacker! Så nu får den börja om från början igen!


Klätterrosen JASMINA, den har jag berättat om här, ser ut att ha många svarta grenar också! I somras växte den så fint och blev en bra bit över metern! Det är jättetråkigt om jag måste klippa mycket, när den blivit så pass stor! Tyvärr, är det väl sånt man får räkna med när man, som jag, envisas med att plantera rosor som nätt och jämt är härdiga här!!


Favoritrosen, PENNY LANE, som jag skrivit om här, har tyvärr fått en "släng av sleven" också! Några grenar ser det illa ut för, men några ser fina ut! Nu håller jag alla "tummar" jag har, att det inte är så mycket jag måste klippa! Åh, vad det skulle göra ont i hjärtat, att behöva klippa allt för mycket i Penny Lane! Så stor som hon blev i somras, och som hon blommade!! Så ljuvligt vacker!!
Nu tänker jag inte göra något åt rosorna än! Jag ska leva på hoppet ett tag och se vad som händer med dom!!

I morgon, ska jag åka till mässan och ha jättetrevligt!!

Önskar er alla en trevlig dag!!

9 kommentarer:

 1. Lyckliga du som skall på mässan. Vet ej ännu om jag kommer mig dit men hoppas. Jag blir helt mållös av din bild när man kommer in på sidan. Så otroligt glittrande vitt och vackert. Mina rosor har också en del svarta grenar. Få se hur det blir. Ha det riktigt fint på mässan/Gela

  SvaraRadera
 2. Jag har oxå massor av svarta grenar men det bekymrar mej inte så mycket om dom är gröna nertill. Jag har en ros som ska vara i zon 2 o jag bor i zon4. Den är alldeles grön o fin nertill i backen så jag hoppas den klarat vintern. Men det är nog mycket som gjort sitt i trädgården oxå. Det var ingen snäll vinter!!/Knatten

  SvaraRadera
 3. Slik er det med mine roser også, masse svarte greiner og døde greiner. Jeg har aldri før hatt så mye å klippe vekke som i år, så vinteren har vært hard mot rosene våre i år.
  Nå får vi håpe på en riktig lang og god sommer så de kan vokse seg store og sterke igjen:)

  SvaraRadera
 4. Jag ser också svarta rosgrenar sticka upp i snön men framförallt ser jag avbrutna grenar, vilket inte heller är kul. Snön har varit så otroligt tung och knäckt kraftiga grenar. Brukar inte vara så. Nu behöver jag inte fundera på hur mycket jag ska beskära.
  Ha så trevligt på mässan!

  SvaraRadera
 5. Usch då, hoppas att det inte är allt för illa...

  Ha' det så trevligt på mässan!

  /Charlotte

  SvaraRadera
 6. Låter härligt att gå på mässan...från jobbet ska också några av det egna folket jag hoppas på att kunna åka nästa år igen. Har besökt bässan ca vartannat år nu.

  Trist med dina rosor men vi ska tro dom tar sig i sommar och blommar ändå.
  Ha det riktigt bra på mässan.
  Lotta

  SvaraRadera
 7. Min kommentar försvann någonstans, hoppas den inte kommer 2 ggr. Nåväl, synd att det blivit så mycket svart, när du äntligen fått lite storlek på rosorna. Jag är ännu bara på "babystadiet" med mina alla rosor. Tyvärr kommer jag inte på grund av menföret just nu åt att åka ut till trädgården för att kolla läget, så jag lever ännu i spänning. Ha så trevligt på mässan! Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 8. Visst känns det när rosorna har frusit ner men den lever och frodas i marken och den skjuter snar upp nya grenar.
  Ha det så trevligt på mässan jag kulle ochså vilja vara där.

  Ha det gott
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 9. Vilka fantastiska rosor du har! Jag ääääälskar rosor och har en hel del sorter i min trädgård men de brukar tyvärr också svartna. De senaste åren har jag skyddat dem med löv och sedan gjort små "grantält" över dem och då har de klarat sig mycket bättre. Det är ju liiite svårt om de är stora dock *hihi*.
  Kram/ Anna

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!