lördag 3 april 2010

Härlig Vår

Vilken underbar Påskhelg vi har, med en otroligt efterlängtad vårvärme!!
Önskar alla en Skön och Härlig fortsättning på Påsken!!


ÅH, så vi har njutit av våren idag!! Vi har ätit ute på altanen, för första gången i år! Bara suttit och njutit av solen och värmen flera timmar!! Helt underbart!!

Fast det är klart, jag kan ju inte sitta stilla så länge, när det alltid finns så mycket jag vill göra! Så lite vårblommor, i några krukor, har jag gjort i ordning!Som det syns här på bilden, bakom krukan, så har vi snö kvar! Men får vi bara några soliga varma dagar till så är nog all snö borta! Nu går det snabbt, man nästan ser hur snön krymper ihop! Efter den här lååånga vintern är det helt obeskrivligt härligt!!!


Kärleksörten i svarta krukan, har stått ute på altanen hela vintern! Nu börjar nya gröna skott titta fram! Den måste vara väldigt härdig, tycks tåla det mesta! Skönt med såna växter!


Som sagt, svårt att sitta stilla, när det kliar i fingrarna efter att "påta" i jorden! Så lite försiktig rensning i rabatten, hann jag med idag också! Tänk att det kan vara så roligt!!! Här är det den blåa Stormhatten, som planterades ifjol, som nyfiket tittar fram!!


Här ett gäng med crocusar som snart slår ut!

Fortfarande har jag 8 härliga, lediga dagar framför mig! Fantastiskt skönt! En av dom dagarna ska tillägnas Trädgårdsmässan! Undrar vad jag ska hitta för spännande, att köpa med mig hem därifrån i år!!! Jag vet i allafall vad jag INTE ska köpa, nåt jag blev väldigt besviken på, på mässan ifjol! Vill du veta vad det var, kan du läsa om det här!!


Önskar en skön fortsättning på våren, med sol och värme, till alla mina bloggvänner!!

9 kommentarer:

 1. Visst är det underbart med den första härliga vårvärmen. Hos mig slog blåsippan ut idag.
  Kram Ann-Lie

  SvaraRadera
 2. Härligt med sol och vårvärme. man liksom lever upp av det! Tyvärr kommer jag inte ut till min trädgård på ett tag än! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 3. Natti Margot!
  Jo, det händer saker därute just nu!
  Fast lite kallt är det fortfarande även i Skåne.
  Av förklarliga skäl har jag inte hunnit med så mycket trädgårdsliv i trädgården denna påsken, utan det är "Trädgårdsliv" på utställningen i stället.(Min utställnig heter just "Trädgårdsliv") Lite besökare har det varit, och lite röda prickar.
  Ha en fortsatt trevlig påsk!
  Kram!
  AnnA
  PS! Rosen i förra inlägget verkar intressant. Jag ska nog maila till Lisa S. från Flora L. om hon möjligen har lust att ta med sig några rosor till föreläsningen på lördag.Betänk: Jag har ännu inte köpt en endaste ros detta året! Har du?;)DS.

  SvaraRadera
 4. Tycker också det är trevligt när snön börjar smälta bort och man får börja kika efter vårlökar. I går tog vi och grillade för fösta gången och det var bara SÅ gott :)
  Hoppas du hittar nåt trevligt på mässan! vi fortsätter njuta av våren.
  Lotta

  SvaraRadera
 5. Härligt att snön börjar smälta hos er. Vi köpte liljelökar för några år sen på Malmömässan och vi fick också helt fel liljor. Oranga......
  Irisarna var också fel färg. Vi ska upp till Stockholm på mässa, så det var bra att du påminde mig...så jag inte gör om samma misstag.
  Ha det gott
  Carina

  SvaraRadera
 6. Underbart med Vår ☼ & Blommor!

  SvaraRadera
 7. Visst riktigt spritter det i kroppen av alla dessa ljuvliga vårtecken! Lyckost dig som har möjlighet att gå på trädgårdsmässan.

  SvaraRadera
 8. Tack, lite sol och värme hade inte varit fel, men nu blev det ju inte så, i alla fall inte idag. Det är så mycket jag skulle vilja göra ute.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Så heldige dere er som har sol og varme!
  Her er det så kaldt og grått at det er riktig ufyselig.
  Jeg skjønner godt at du ikke vil kjøpe nye liljeløker på messen i år. Det er aldri noe moro når fargene viser seg å være noe helt annet enn det man trodde.
  Ellers er jo liljer veldig flotte og særskilt de som dufter liker jeg.

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!