fredag 9 april 2010

Mässbilder och lite inköp....

Så var då Trädgårdsmässan avklarad för det här året! På det stora hela en trevlig och intressant dag, förutom lite tågstrul men med trevligt sällskap blir det bra i slutändan iallafall! Jag trodde inte det skulle vara så mycket folk första dagen, men ack vad jag bedrog mig, för det var väldigt packat med besökare efter ett par timmar!!
Det fanns hur mycket som helst att att titta på, när vi gick gata upp och gata ner för att inte missa något! Både sånt man är van att se i en trädgård men också många "udda" grejer!


Den här häftiga bilen är det förmodligen tänkt att man ska hyra till bröllop, eftersom mässan gick i bröllopets tecken! Inte mycket att hämta där för mig, eftersom jag har den biten avklarad! Men fin var den!


Det här var verkligen "udda" i mina ögon! Jag har svårt att tänka mig den grottan i en trädgård, men häftigt såg det ut!!


Här är en bild från ena sidan av grottan, med vattenfall, orkidèer osv...
Väldigt exotiskt, kanske svårt att passa in i en vanlig trädgård, men man vet ju aldrig.....


Skottkärran, full med tulpaner, tyckte jag var läcker! Kolla på skalmar, kant och fotstöd, lite skojigt kanske....


Svårt att få någon bra bild på svinen, eftersom dom sprang runt hela tiden! Men såna krabater vill jag verkligen inte ha i min trädgård! Hualigen!!!


Däremot, något jag väldigt gärna skulle vilja ha, var ett sånt trevligt växthus!! Men, tyvärr, får det förbli en önskedröm tillsvidare!!


Här lite olika planteringar och lite vackra, blommande Magnolior! Bodde jag längre söderut, skulle jag satsa på nån vacker Magnolia, med inte här, frostrisken är för stor!!


Orkidèerna var mycket vackra! Häftigt att dom växer så, med rötterna hängande rakt ner! Mycket exotiskt! Läcker blå färg, otroligt vackra!


Så till sist mina små inköp, som det ju måste bli när man åker tåg!
Under dom sista veckorna har jag, hos andra bloggare, sett så många ljuvliga bilder på Blåsippor, så det var nåt jag letade efter! Till sist lyckades jag hitta små blåsippeplantor som inte kostade en förmögenhet. Härligt!!

Har börjat gilla julrosor, men har bara vita! Så nu passade jag på att skaffa en med lite mera färg! Jag hittade en liten knubbig planta som var jättefin! Mycket nöjd med det köpet!

En mycket trevlig grej var att jag fick träffa en bloggvän!! Så kul att få prata på riktigt, med någon man annars bara "träffar" i bloggvärlden!! Passade samtidigt på att köpa en vacker kanadensisk ros av henne! Rosen heter LAMBERT CLOSSE, mycket härdig, zon 5-6. Eftersom den är rotäkta växer den förmodligen ganska långsamt. Ska bli högst en meter hög och har underbart vackra rosa blommor. Perfekt för mig som älskar rosa rosor!! Ser med spänning fram emot att se den blomma för första gången!

Något jag lärt mig av årets mässresa är, att jag INTE vill åka tåg, om det blir någon framtida Älvsjömässa för mig!!! Förövrigt var det en mycket trevlig dag!! Nu har jag några lediga dar kvar,då jag kan vila mina stackars trötta fötter och ben, innan jobbet börjar på måndag! SÅ SKÖNT!!!


Önskar alla en trevlig helg, förhoppningsvis med sol och värme!!

19 kommentarer:

 1. Kul att få en liten update om mässan. Mamma och pappa är på väg dit i helgen. Ska bli kul att se deras foton också sen.

  Skottkärran var faktiskt en häftig idé. Lite enklare än träekan jag drömmer om....

  Åsa

  SvaraRadera
 2. Ni verkar ha haft en väldigt trevlig dag! För min del blir det ingen mässa i år, så jag kikar runt och tittar på bilder hos er andra istället :) Grattis till Lambert, jättefin ros!
  /Mimmi

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Vill tacka för ditt besök hos mig.
  Nu ska jag kika runt hos dig, för det verkar spännande.
  Kul att få se lite mässbilder.
  Jag har faktiskt aldrig varit på mässan.
  Någon gång kanske...
  Fina växter du köpte.
  Jag gillar färgen på din julros.

  Kram Mari

  SvaraRadera
 4. Förstår att du hade en trevlig dag på mässan. Skottkärran med tulpaner i var läcker, tycker jag.
  Trevlig Helg//Anne-Lie

  SvaraRadera
 5. Usch, jag gråter en skvätt. Det var meningen att jag skulle ta en härlig bussresa med maken på denna mässa... Men så kom det ett jä*a dop emellan. Så jag får bara sitta här o titta på bloggen o se allt jag missar. Så jag säger snyft. Men nästa år så.../Knatten

  SvaraRadera
 6. Jag förstår att det är tröttsamt att åka tåg. Och sedan gå en massa på mässan.

  Du har då köpt riktigt fina plantor och julrosen var ju bara så fin.

  Ha en riktigt fin helg
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 7. LAMBERT CLOSSE är en jättefin ros, en kompis till mig har den. Gissar att det var Annette som du träffade.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Va´mycket fint du har sett och fotat. Jag har aldrig varit på nån mässa men skulle ju vilja :) Kanske det kan bli Örebro , nån gång. Det ligger lite narmare än Älvsjö. Fin julros du shoppat. Kram

  SvaraRadera
 9. Vad härlig din mässa såg ut! Önskar jag varit på den i stället för på den fjuttiga Åbomässan, men ett annat år!! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 10. Trevligt med lite mässinfo för oss som bor för långt bort!
  Apropå rosorna i trädgåden, de är hårt medtagna här också, svarta, döda grenar...Snyft här med alltså, men jag ska också "hia" mig lite, kanske de inte är HELT döda alla...
  Det vore för sorgligt, jag har också fallit för Penny lane, den var nyinköpt o blommade end lite i somras. Trodde på ett enormt flor i år...men men...
  Ha det gott o vila nu fötterna riktigt ordentligt.
  Lenas Trädgård

  SvaraRadera
 11. Ska bli intressant att höra vad våra chefer har att säga om mässan när dom kommer hem, du såg inte till dom där i går på mässan? :) Nästa år ska jag dit det är då ett som är säkert.
  Julrosor har jag försökt få att lyckas i min trädgårde men dom vill inte alls bo hos mig så nu tror jag att dom får va. Finns ju så många andra härliga blommor så om dom nu vill trilskas så struntar jag i dom. Har nog säkert prövat fem,sex gånger men dom bara dör.
  Ha en trevlig helg
  Lotta

  SvaraRadera
 12. Hej Lotta!
  Åk nästa år om det går, för det är väldigt kul att gå runt och kolla där! Jag köpte min lilla ros av Maj på Blomqvists, såg inga andra Jeppisbor som jag kände igen! Inte så lätt att se kända ansikten när det är så packat med folk!!:))/ Margot

  SvaraRadera
 13. Hej.
  Vad kul att du vill vara med på min utlottning, välkommen.
  Så fina bilder från mässan, jag var på mässan i Malmö men den var inte så stor som Älvsjömässan.
  Hoppas att dina rosor klarar sig.
  ha en skön helg.
  Pella

  SvaraRadera
 14. Hej hej!
  Tack, för guidningen på trädgårdsmässan, kul att se.
  Kul också att du vill vara med i min tävling och välkommen till min blogg.

  Ha det gott.

  SvaraRadera
 15. Tack för förmedling av fler bilder från mässan, du har också helt andra än andra, roligt för mig!
  :)

  SvaraRadera
 16. Åh, lyllo dig som var på mässan, som jag ju missade fast jag för en gångs skull hade "chansen" Fina bilder, kul att få en lite vink om hur det såg ut!

  SvaraRadera
 17. Vad kul att få se dina bilder från mässan. Jag var för två år sedan och jag åkte bil......så lite mer inköp fick jag ju plats med ;-) Julrosen var riktigt söt. Mina slår snart ut. Det är alltid lika kul. /Anette

  SvaraRadera
 18. Åhh, lyckliga dig som varit på mässan! Så mycket finat att se på.

  Roligt att du vill vara med i min utlottning...:)

  Kram Helena

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!