söndag 11 april 2010

Vårglädje........

Att man kan njuta så mycket av att få vara ute i vårsolen och rensa i rabatterna!! Man glömmer allt annat runtomkring när man får stoppa ner fingrarna i jorden!!
Efter en alltför lång vinter, finns det ett uppdämt behov, som nu får sitt utlopp......När klockan var nästan tre på eftermiddag, kom jag på att jag bara druckit två stora muggar kaffe, hade inte ens ätit frukost! Då var jag, lite motvilligt, tvungen att lämna rabatterna för en stund, för man måste tydligen äta nåt ibland!!
Vilken förändring det blir när allt gammalt rafs kommer bort! Nu syns små nya skott av alla möjliga växter, överallt i rabatterna! Vilken njutning!!


Krokusarna börjar visa sina vackra blommor, lite här och där! Nästan så det syns hur mycket dom längtat efter solen, liksom vi!Ibland känns det nästan som att vårblommorna är dom vi längtar mest efter av alla blommor! Det är nog så tror jag, att vi är våldsamt svältfödda på blommor efter en lång kall vinter, och därför blir vi överlyckliga när dom små vårblomstren dyker upp!!


I vanliga fall vill jag inte gärna ha helt gula blommor i trädgården!! Men tussilagon är bara för söt, och hör definitivt ihop med våren!!

Igår när vi åkte och handlade gjorde jag ett fynd!! En kanonfin passionsblomma för en 50-lapp!! Då behövde jag inte ens en sekunds betänketid, den fick följa med hem på direkten!!Blommorna är helt sagolikt vackra!! Så otroligt fina färger!! Som ett litet konstverk!!


Den ska få växa i en kruka på altanen, i sommar, och klättra på spaljen! Då får vi njuta av dom vackra blommorna hela sommaren! Den fina hinken som blomman står i, hittade jag för en tia på second hand, ännu ett litet fynd!!

Många småfåglar hälsar på också! Här har en Blåmes hamnat på bild! Den har så fina färger! Trevligt med sådana gäster!


Nu har vi fått "hyresgäster" i holken vi satte upp förra sommaren! Det är helt underbart! Ett Talgoxe -par har flyttat in!!! Det verkar som om dom har ungar därinne, för det hörs ett fasligt hackande och pickande därifrån ibland!! Jätteroligt!!

Så har hela påsklovet, med många lediga dagar, tagit slut!! Imorgon börjar en ny vecka, med allt vad det innebär, av arbete, tandläkarbesök med sonen, och många andra förpliktelser men också många glädjeämnen!
En helt oskriven vecka, full med nya möjligheter..... en härlig vecka full med vårglädje mitt i vardagen!! Det önskar jag er alla, goa bloggvänner!!

10 kommentarer:

 1. Känner igen mig, tappar också tid och rum då jag är i trädgår´n och stökar. Finns ingen bättre avkoppling.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt med våren, man har längtat så....
  Gissa om jag blir avundsjuk på din passionsblomma. Jag måste köpa mig en sån. Den är så otroligt vacker!
  //Anne-Lie

  SvaraRadera
 3. Godkväll Margot!
  Jag har hållt utkik efter tussilagon på mitt gamla tussilagoställe, men nix...
  Passionsblommor har jag däremot några övervintrade från förra sommaren, som skall få flytta ut i sinom tid.
  Ha en skön vecka!
  hälsn
  AnnA
  PS! Fina foton! DS:

  SvaraRadera
 4. Här har också blombänkarna börjat komma fram under snön men det är väldigt blött...inga snödroppar syns till så jag undrar om dom drunknat...Några crocusar som jag planterade i höstas tittar upp lite försiktigt men inga blom ännu. Små fåglarna har också börjat invadera holkarna här, så trevligt det om nåt är ett säkert vårtecken.
  Ha det bra
  Lotta

  SvaraRadera
 5. Vilka ljuvliga vårbilder! Nu kommer våren med jättekliv!

  Kul att ni fått hyresgäster i holken. Vi satte upp en förra sommaren också. Måste ut och titta om det flyttat in någon i den.

  Jag önskar dig en underbar dag!

  // Camilla

  SvaraRadera
 6. Ljuvlig vårdag har även vi haft idag och det är skönt att få slänga tjocka jackan för i år :)
  Första Krokusen har slagit ut i blom och nu kommer allt med rasande fart. Jag har hållit till på utsidan flera timmar efter jobbet idag och njutit av det vackra vädret - helt underbart och man vill så otroligt mycket nu!!
  Ha det gott! /Bea

  SvaraRadera
 7. Du hamnade i ett 'flow' helt enkelt. Det är ju det som är så fantastiskt med trädgård, att man lätt gör det... Vilken fin krokus-kavalkad! I dag slog mina snödroppar ut. Och de stod, precis som namnet, i snön, knappt synbara och blommade. Underbart - nu väntar jag bara på resten....

  Gillar också passionsblomma mycket. Den är majestätisk på något vis.

  Önskar dig en härlig vårvecka också!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 8. Hej och tack för kommentaren inne hos mej, du är hjärtligt välkommen tillbaka precis när som...

  Du har själv ett trevligt ställe här som jag gärna återkommer till.

  Ja trädgårdsarbete är så underbart, speciellt nu på våren tycker jag.

  Vilket klipp du gjorde där med passionsblomman!! Den var verkligen fin.

  Ha det så bra!

  SvaraRadera
 9. Som jag känner igen mig! Har stått med ändan i vädret hela dan jag med. Nu värker ryggen men jag kan knappt vänta tills det blir morgon och jag kan fortsätta. Jag äääälskar våren!
  Roligt att du ville vara med i min utlottning!
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 10. Så sant som det var sagt..
  konstverk och under.
  Fåglarna är också ett under.
  Ha det bra i vårsolen
  Annika

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!