onsdag 2 juni 2010

Sommar, Sommar, Sommar.......


Sommaren kom samtidigt som vi vände blad i almanackan!
Som vi har längtat efter den, och nu är den här!!! Dessutom bara sex arbetsdagar kvar till sommarlovet, och åtta otroligt sköna lediga veckor!! Jag tror inte att det kan bli så mycket bättre!!

I rabatterna grönskar det och överallt hittar jag nya knoppar som bara väntar på att få slå ut!! Varje dag är det någon ny blomma att upptäcka!


Den här gula dagliljan har jag inget namn på, jag vet bara att det är en jättegammal sort!
För fyra somrar sedan tog jag med en planta av den, från mitt föräldrahem i Österbotten! Där har en stor rugge av liljan blommat i mammas rabatt nästan så länge jag kan minnas!
Förra sommaren hade den inte en enda blomma, men nu kommer det många blomstänglar, så den kommer att blomma länge i sommar!
Jag har inte många gula blommor, men just den här liljan tycker jag är jättefin och dessutom förknippar jag den med mitt barndomshem!!


Hostan "Patriot" har jag två stycken av!  Bladen är så otroligt dekorativa och blommorna är jättesöta sedan när de kommer!


I ett hörn av altanen har jag gjort i ordning lite krukor med bl.a klätterväxter!
Eftersom alla klätterrosor är nerklippta, vill jag ha lite annat som täcker in spaljeèrna tills rosorna växer upp igen! I rabatterna på andra sidan, har jag tre klematisar som förhoppningsvis ska växa till sig och klä in lite!
I stora korgen närmast, har jag planterat två Passions-blommor, rätt så stora sticklingar!
En med röda blommor och den andra ska få blåa blommor! Alldeles i hörnet har jag ställt krukan med Passionsblomman jag köpte för ett antal veckor sedan!
Nu hoppas jag på mängder av vackra blommor, på spaljeèrna!!

Här har tulpanen "Peppermint Stick", förälskat sig i heucheran "Stormy Seas"!
Visst klär dom varandra, ett vackert par!!

Silkesnävan "Ballerina" har precis börjat blomma! Och vilka blommor, så fantastiskt vackra!! Den är så ljuvlig!!

Nu är det dags att fixa lite mat till en hungrig familj och sedan ut i det härliga sommarvädret! Nu är det så skönt därute på kvällarna att man nästan inte vill gå in!  Det brukar vara myggen som till slut får mig att ge upp och söka mig inomhus!!

Ha en skön kväll och en trevlig fortsättning på veckan!!

Kram!!


13 kommentarer:

 1. Finns det något härligare än blommor och trädgård den här årstiden. Det är bara att njuta. Hostor och nävor tycker jag är otroligt vackra. Jag har många olika sorter av dem.
  Fortsätt att njut av din trädgård.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 2. Hej min vän!
  Åtta veckor semester!! Underbart med nästan hela sommaren ledig :)
  det är inte mig förunnad eftersom jag får vänta på resterande fyra semesterveckorna till augusti, men det går säkert bra när man är inställ på det.
  Den liljan finns i min trädgård med och hämtad från min mamma.
  Silkesnävan är helt underbar i färgen.
  Trevlig kväll! /Bea

  SvaraRadera
 3. Peppermint stick, nu måste jag börja skriva en önskelista tror jag, fantastisk flott, och ja, visst klär dom varandra. Ballerinan är en av mina stora kärlekar, men min blommar inte ännu. Härliga bilder :)

  SvaraRadera
 4. Vilken bra kombination Peppermint stick o. heucheran...älskar hostor har massor av dem de är så användbara samma med nävorna.Vilken lyxs med 8 veckor semester...det är så man blir avundsjuk. Vad kul då Lambert Closse har knopp
  hoppas du får njuta av den i blom länge för den skall ju blomma långt in på hösten.
  Ha en fortsatt skön kväll
  / Maj

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar blomning du bjuder på. Silkesnävan är så vacker!!!
  Jaa, allt det andra också förstås!
  8 veckor ledigt lät inte alls fel! Själv väntar jag tills den 19 juli innan min semester börjar, känns liiite långt borta. Vill inte ens längta för då har en hel del av sommaren gått:)
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 6. Du har verkligen vackra blommor... Peppermint stick gifte sig helt bedårande med alunroten - snyggt! Nävan Ballerina är bara så söt med de mörkare lila linjerna i blomman.....

  I dag har jag inte varit ute ett dugg... I bland blir det så också.... Hoppas på i morgon - då ska vädret bli bättre här också, eller framförallt varmare....

  Kramar
  /Charlotte

  SvaraRadera
 7. Jaa,silkesnävan är bara för ljuvlig,altanhörnan blir jättefin,härliga korgar. Kram/Saga

  SvaraRadera
 8. Så trevligt med en daglilja från ditt barndomshem. Förstår att du kommer att vårda den ömt. Ballerina är jättesöt och din bild toppenbra.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Vilken sommar du har framför dig! Och härliga blommor. Peppermint o heucheran var perfekta ihop. Den kombinationen måste jag komma ihåg.

  SvaraRadera
 10. Låter härligt med åtta veckor ledigt, då hinner man minsann påta i trädgården :) det skulle man inte säga nej tack till.
  Nävor gillar jag också dom sprider sig bra och blommar så vackert.
  Här var det riktigt sommarvärme i går men idag känns det kyligare och myggen var i farten i morrn också, usch!
  Ha det bra
  Lotta

  SvaraRadera
 11. Njutningens tid är här! Men tyvärr är det alltid något man ser som behöver göras! Du har så mycket vackra blommor, hoppas att du hinner njuta av dom!
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 12. What a beautiful garden! I love the baskets with flowers, I might try that idea. I bought a Geranium that looks very similar to your Ballerina.

  SvaraRadera
 13. Nu är det bara att njuta för man kan ju undra om det kan bli bättre och kan det det är det ju underbart//Britt

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!