tisdag 8 juni 2010

Härlig sommartid....Härligt sommarväder har det varit, men nu är det så mycket extra på jobbet de sista dagarna innan skolan slutar, så jag hinner inte med så mycket trädgård! Gräset växer med raketfart och borde bli klippt, men det måste vänta till helgen! Det får lov att vara högt ett tag, jag lider inte så mycket av att det ser lite vildvuxet ut, för någon pedant är jag inte!

Jag har i allafall hunnit en sväng med kameran och fotat lite blommor som slagit ut nu!
Det är en sån njutning att gå omkring och beundra allt som sker i trädgården! Några dagar till med jobb, sedan kan jag spendera hur mycket tid jag vill ute, och det ska bli fantastiskt skönt!!


Mitt frösådda kungsljus "Flush of White" har börjat slå ut! Så fint det kommer att bli när hela blomstängeln snart är full med vackra vita blommor!
Plantorna var så små i höstas när jag planterade ut dom, men ändå har de överlevt vintern och ser ut att bli jättefina!


Kungsljusets blommor är så vackra, lite skojigt lurviga i mitten!


Först ut av mina aklejor blev den lilla frösådda "Clementine White"!
Så söt, blomman skiftar nästan lite i grönt!


"Louise Bugnet" är full med rödskiftande knoppar, och idag har den första blomknoppen förvandlats till en bländvit blomma!!


Nu har sommaren börjat på allvar när den första rosen slagit ut! Av mina rosor är det alltid "Louise Bugnet" som börjar blomma först!
Den är så vacker!!

Roshäcken har fått sin första blomma! Blommorna är underbart vackra och doftar ljuvligt!
Häcken består av  pimpinellrosor som är våldsamt taggiga, och blommar intensivt och vackert några korta veckor!


När jag kom hem från jobbet, för några timmar sedan, såg jag till min förtjusning att klematisen "Omoshiro" håller på att öppna den första av sina blommor! Helt utslagna är blommorna mycket stora och otroligt vackra!

Två dagar med jobb och på fredag är det skolavslutning, sedan väntar en lång, härlig sommar!! Nu börjar jag nästan räkna timmar till sommarlovet..........så otroligt skönt!! 

Ha en trevlig fortsättning på veckan och njut av allt vackert så mycket det bara går!!!

Kram!!!


10 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag har aldrig studerat kungsljusets blomma så nära, men vad fin den är. Måste gå ut och titta på mina. Tänk vad skönt för dig att vara ledig hela sommaren och bara få njuta av sin trädgård.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 2. Förstår att du längtar till ledigheten....... så att du får riktigt njuta av allt vackert du har i trädgården....... Du har mycket fint!

  Ha det så bra de sista arbetsdagarna innan semestern!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 3. Hej, SÅ mycket vackert du visar idag! Louise B. har jag på "att köpa-listan". Har en Therese B.- också vacker. Men ingen av mina rosor är på gång att slå ut ännu, längtar...
  Lyckliga dej, som valde ped.-yrke med sommarlov, själv har jag också ped.utb, men som förskollärare. I fsk hade jag inget sommarlov. Numera jobbar jag administrativt, med absolut inget sommarlov...Längtar till den 14:e juli, då är det semester!
  Hälsn Lena

  SvaraRadera
 4. Oj, har du ett helt långt sommarlov du *inge avis alls* :o) Låter härligt!
  Ja visst njuter man nu när man tar sin runda, och kollar om nåt nytt har slagit ut. Jag väntar ännu på min Lousie Bugnet...men snart så!

  SvaraRadera
 5. förstår att du längtar ut till din trädgård...helt underbara bilder...kramis semlan

  SvaraRadera
 6. Grattis till första rosen i blom!
  Jag väntar på min:)

  SvaraRadera
 7. Men vad härligt att få vara ledig så länge:) Det skulle jag också vilja :) :)Vad mycket fint det blommar hos dig just nu. Kul med egensådda perenner. Kram

  SvaraRadera
 8. Stiligt! Den sista clematisen hoppas jag du visar när den blommar för fullt. Sommarlov, det var länge sen, sådär 27 år, låter härligt :)

  SvaraRadera
 9. Det låter skönt att du snart har sommarlov. :)
  Förstår att du skall njuta då. Det värsta med långt gräs är väl fästingarna. Idag har jag klippt nere vid sjön, ett jättejobb.
  Mycket fina blommor, kungsljuset, aklejan var helt underbara och klematisar är favoriter.

  Ha en riktigt bra dag.

  SvaraRadera
 10. Ljuvligt du har det! Gläds med dig åt sommarlovet som är på gång:-)
  Ha det gott! H.

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!