torsdag 10 juni 2010

Ljuva svenska sommar....


På nåt konstigt sätt har jag svårt att fatta att jag faktiskt har semester och sommarlov nu!
Det här året har gått helt otroligt snabbt och imorgon är det skolavslutning!!!  Någon timme med pappersjobb imorgon och sen får jag njuta av den ljuvliga svenska sommaren fram till mitten av augusti! Med undantag av en veckas intensivt jobb i slutet av juli förståss!!
Jag vill helst inte resa någonstans under sommaren, trivs bäst när jag får gå omkring i min trädgård och lukta på blommorna, nästan som tjuren Ferdinand!!


I går hade jag en mycket trevlig kväll, tillsammans med mina underbara arbetskamrater och vänner, på en Grekisk Restaurang!! Maten var fantastiskt god och gemenskapen ännu bättre!! Finns knappast ett bättre sätt att avsluta ett läsår på än så här!!

Så mycket har hänt på jobbet under året och därför blir det också förändringar! Förändringar och allt nytt kan ibland kännas lite skrämmande, men det kan också bli till det bättre för alla, eftersom allt har sin tid i våra liv! Jag är så tacksam för den härliga gemenskapen jag fått vara en del av under de gångna sex åren, och jag är helt säker på att vänskapen och gemenskapen kommer att bestå trots ändrade förhållanden!!
Kattis, jag önskar dig all den lycka och framgång som det bara är möjligt, i det som ligger framför dig, och jag vet också att det kommer att bli bra för oss som är kvar!!
För min del består förändringen i, att jag nu blir ansvarig husmor på våran skola, med allt det innebär, och det blir jag som ska se till att alla 700 elever får mat varje dag!!
Det är en stor utmaning men samtidigt något jag känner stor glädje inför, men nu ska jag först njuta av en lång, skön underbar sommar!!


Nu blommar det så härligt överallt i rabatterna, och fler och fler blommor slår ut för varje dag!!


Till och med tulpanerna, i sitt förfall, är så vackra! För mig känns det som att tulpanerna blommat ovanligt länge i år!
Nu har jag sett så många vackra tulpaner, när jag hälsat på i andra bloggar, som jag bara måste få tag på till hösten! Då uppstår problemet med att hitta plats till dom också, men det borde gå att lösa på nåt sätt!!


Av mängden knoppar att döma, kommer den gula dagliljan att blomma länge i sommar! Det är jättetrevligt, eftersom jag inte fick en enda blomma på den förra sommaren!


"Skuggbräckan" Saxifraga Umbrosa, blommar så vackert med sina skira blomstänglar!
Tack alla ni som hjälpt mig att få rätt namn på växten! Nu har jag kollat på nätet, på de föreslagna namnen jag fått, och nu är jag helt säker på att det är Skuggbräcka!!


Bländande vita "Louise Bugnet" är så vacker!


Praktnävan "Baby Blue", planterades förra året, så det är först i år, som man riktigt kan se hur vacker den är!! Nävor är en rätt så ny bekantskap för mig, men jag börjar gilla dem mer och mer! Två nya sorter är planterade i år, ska bli spännande att få se dem blomma!!


Sist ut idag, får bli "Therese Bugnet"! Blomman är så vacker!
Rosen planterades förra våren och blommade väldigt sparsamt förra sommaren! I rena glädjen över att den inte frusit ner det minsta under vintern, så klippte jag den inte alls nu i vår! Jag insåg mitt misstag för någon vecka sedan, när jag upptäckte att den med sina fyra grenar, redan såg "storkbent" ut! Jag vill ha den buskig nerifrån! Alltså klippte jag helt resolut ner den och satte de avklippta grenarna i vas!  Det är på de avklippta grenarna i vasen, som den första blomman nu slagit ut!!
Nu lär jag få vänta ett tag på blommor på rosbusken, eftersom det tar ett tag innan den växer upp igen!! Men den som väntar på något gott...............

Ha en skön kväll och en trevlig fredag, med allt vad den innebär av skolavslutningar osv!!!

Kram!!


16 kommentarer:

 1. 1- Grattis till vad jag förstår en mer ansvarfullt uppgift på ditt jobb.
  2- Så vackra blommor du har!
  3- Väldigt fina bilder!
  :)

  SvaraRadera
 2. Lycka till med nya jobbet.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 3. Mmm vilka vackra trädgårdsbilder och den grekiska maten såg mer än god ut!!! Mari.

  SvaraRadera
 4. Lycka till med nya jobbet - låter som en spännande utmaning! Skönt med sommarlov förstår jag. Är som du - vill helst inte åka någon stans på sommaren, åtminstone inte för länge. Att bara gå hemma och pyssla är tillräckligt :-)

  Ha en fin avslutning!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 5. Underbara sommarbilder, 'den blomstertid nu kommer' eller har kommit redan!
  Lycka till med det nya jobbet!
  Ha det riktigt gott under ledigheten och ladda batterierna med lite jobb och njutning i trädgården!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 6. Trevligt med sommarlov! Lycka till med dina nya ansvarsfullare uppgifter. De båda bugnetarna planterade jag tidigt på våren. Så vackra blommor de har, här väntar jag med spänning!! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 7. Det kommer att gå såååå bra med dig som Ansvarig Husmor!! Jag är glad och tacksam för att du ville ta över efter mig! Och att du/ni står med mig i mitt nya äventyr i livet!
  Kul att du tyckte att restaurangen och maten var bra!!

  SvaraRadera
 8. Lycka till med nya jobbet kommer att gå fin fint. Hade skolavslutning med äldsta dottern idag. Nu har vi också sjungit in sommaren. Hoppas att du får en fin sommar semester. Du har så härliga bilder här på bloggen./Gela

  SvaraRadera
 9. Grattis till ditt nya jobb på skolan, en viktig uppgift. Hoppas du får ett skönt sommarlov!

  SvaraRadera
 10. Vad avis jag blir... ledig så länge!
  Här är det tvärtom jobbar mycket på sommaren.
  Va mycket gott du bjuder på, både i blomväg och mat.
  Jag är också helst hemma från maj til sept för jag är som du älskar att gå hemma i min egen trädgård.
  Bäst är när man kan gå ut i pyjamasen eller hur?
  Grattis till det nya jobbet.
  Ha det så skönt
  Annika

  SvaraRadera
 11. Åh, så härligt det var att kika in till dig en stund, blev både lycklig och samtidigt lite vemodig. Lycklig över alla vackra skönheter, det vita Kungsljuset är ju helt bedårande.
  Vemodet fångar mig alltid när det handlar om skolavslutningar... en svunnen tid.
  Så härligt med sommarlov och jag håller verkligen med dig om att det är skönt att få vara hemma i sin trädgård på sommaren. Vi har alltid åkt iväg mitt i sommaren och sen kommer man hem till övermogna bär och vildvuxet osv. I år är första sommaren som vi är hemma under högsommaren så åker vi iväg lite i början och slutet av sommaren istället. Tjuren Ferdinand är mitt alter ego :)
  Önskar dig lycka till med nya jobbet, visst är det alltid spännande med nya utmaningar...
  Ha en skön helg du me!
  Kram/Marlene

  SvaraRadera
 12. Får önska ett skönt sommarlov med många härliga stunder i trädgården och lycka till med nya jobbet till hösten.
  HÄr ser det ut att bli regn idag,mulet och grått ute.
  Ha en skön helg
  Lotta

  SvaraRadera
 13. Oj, så långt sommarlov, bara lite avis blir jag ;)
  Grattis till nya arbetsuppgifter som medför nya utmaningar!
  Vilken artrikedom du har i din vackra trädgård och fina bilder du bjuder på!
  Må så gott och en fortsatt trevlig semestertid! /Bea

  SvaraRadera
 14. Sommarlov, låter underbart, jag får hålla till godo med fyra veckor, men det ska bli skönt det också. Vad är det får flotta röd 'strån' som sticker upp tillsammans med din sippa ( tovsippa??) i starten, den fick jag lust att se närmare på. Otrolig fin blomstring hos dig nu :)

  SvaraRadera
 15. Grattis till ökat ansvar! Hoppas ditt sommarlov blir härligt! jag är som du - vill helst bara gå och njuta i min trädgård på sommaren.

  SvaraRadera
 16. Lycka till med nya tjänsten...kramis semlan

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!