måndag 21 juni 2010

Lata dagar.....Härligt väder och lata dagar, det är så en semester ska vara! Regnat har det också gjort så pass mycket att jag inte ens behövt dra fram slangen och vattna något än! Krukor och nyplanterade småplantor behöver vattnas, men rabatterna klarar sig bra!
Idag har det varit skönt, soligt och lagom varmt!


Det är fler än jag som njuter.............Burre älskar att sova ute på altanen när det är fint väder!!!


Förra veckan gjorde jag klart på altanen! Vi använde färdiga trätrallar på 50 cm, och med 5 stycken på rad blev det precis fram till rabatten vid ändan av altan! Jag har lagt markduk under för att ta död på gräset!


Här blev det lagom med 6 stycken 50 cm trätrall, vid andra änden av altan! Nu når trägolvet ända fram till rabatten!
Eftersom vi inte ville göra trädäck över hela altanen, så var det här en smidig lösning för att få altanen större!
I blåa backen har jag fortfarande lite småplantor kvar som behöver planteras ut! Mest fingerborgsblommor som det inte är någon brådska med att få ut i rabatterna, eftersom de ändå inte blommar förrän nästa sommar!


Uppe på balkongen har jag två långa blomlådor! Silvernjurvinda har jag haft varje sommar, tre i varje låda! Under årens lopp har jag testat lite olika blommor mellan njurvindorna, men aldrig blivit riktigt nöjd!
I år planterade jag två stycken petunior mellan njurvindorna, i båda blomlådorna, och nu är jag rätt så nöjd med resultatet! Den lila-röda petunian gör sig bra tillsammans med den silvriga njurvindan!


Den lilla Bäckanemonen, Anemone Rivularis, som jag köpte för drygt en vecka sedan har fått sin första blomma! Den är liten, men bedårande söt!!


För några år sedan grävde jag ner några lökar till "Honungslöken" ! Det har varit dåligt med blomning, men nu kom det en planta som blommar! Den är riktigt fin!


Aklejorna börjar slå ut! De vita är så vackra!
Tyvärr har jag fått problem med akleja gallmyggan, så jag har fått knipsa bort massor med knoppar! Hoppas det kommer nya knoppar som klarar sig från eländet och får blomma ifred!


Nu blommar det vackert i rabatten med soluret! De gröna tuvorna är blåa och vita Carpaterklockor, som snart kommer med sina vackra blommor!


Lilla rosen "Linnaeus" har fått sin första blomma! Så småningom blir det klasar med blommor och då ska jag få till någon bild på hela rosen!


Kanadensiska buskrosen "Martin Frobisher" har också börjat blomma!
Blommorna är ljuvligt vackra och doftar underbart! 
"Martin Frobisher" är inne på sin tredje sommar nu och är drygt 180 cm hög!
Den växer rakt och upprätt och är väldigt fin! När den blommar lite mer ska jag fota den i helfigur, så att det syns hur stor den är!
Vill man ha en stor och hög ros är den värd att satsa på!

Nu ska jag fortsätta att njuta av sommarvärmen!

Ha en skön kväll!

Kram!
12 kommentarer:

 1. Hej, vilka fina bilder du visar. Synd med aklejorna. Visst är det härligt när allt börjar blomma nu. Hos mig har aklejorna nästan blommat över. Tänk vad världen är liten. Jeppis du med. Jag flyttade ut först -97.
  Ha en riktigt fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 2. Oj, vad det växer hos dig. Bäckanemonen var söt. Visst är det skönt att få ta dagarna som de kommer, inte alltid ha en massa krav på sig.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 3. Så vackert, så grön jag blir! Just nu är jag trött ... trött på alla miljarder mördarsniglar från knappt 1 mm uppåt.. de är såååå mååånga! De äter upp nästan allt jag odlar, jag har kaffesump, sprutar på de (det blir bara så äckligt och det går åt mycket = kostar massor) plus att ryggen inte orkar att jag krypper efter sniglarna ... och så passar myggorna på att ha fest ... mitt blod är måltiden! Annars har jag det bra *ler* och tycker du fått det riktigt fint!
  :)

  SvaraRadera
 4. Så kul att se hur du fixar i din trädgård. Honungslöken väcker mitt habegär. Tror att min första ros slår ut i morron.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Härligt när det börjar blomma.
  Aklejorna har jag ochså problem med de som står i knopp nu har gallmyggan varit i så jag har gjort som du tagit bort knopparna . Aklejorna som blommar redan de Japanska storblommiga klarar sig från angrepp antagligen har inte myggan kommit när de har knoppar för de angrips aldrig. men visst blir man besviken ock arg.

  Silvernjurvindan har jag haft samma planta nu i två somrar jag fick ett tips av en trädgårdsbesökare att de gick att övervintra och jag tänkte det gör ju inget så jag tog in krukan där jag hade vindan och ställde den i förrådet där vi har plusgrader på vintern och den har klarat sig och det gjorde jag ifjol ochså så jag behöver inte köpa nya.
  Jag planterar som du gör njurvindan men jag har hängsurfina den blir otroligt fin i balkonglådan.

  Vilka fina rosor du har jag skall kolla när du lägger ut den i full storlek tror du att den är härdig i zon 4-5 ?

  Ha en riktigt fin vecka och Trevlig Midsommar

  kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 6. Åh..vad det blommar fint i din trädgård nu. Rosorna är helt underbara. Honungslöken..nice.
  Aklejor är kul, dom poppar upp där jag minst anar i hela min trädgård nu. Tur att dom är vackra :) Ha en fortsatt skön semester! för mig dröjer ledigheten lite än.
  Trevlig midsommar / Stina

  SvaraRadera
 7. vad fina bilder du bjuder på...ser sååå härligt ut...passa på och njuuut av värmen nuuu! kramis semlan

  SvaraRadera
 8. Skönt med lata dagar...... Det behöver vi alla..... Som vanligt har du så mycket fint att visa som blommar.... Anemonen var jättesöt... Njurvinda är en favorit. I år har jag köpt den som inte är silverfärgad. Honungslöken måste jag bara skaffa mig........

  Ha en bra vecka!
  Kram
  /Charlotte

  SvaraRadera
 9. Jättesöt kisse förresten......

  SvaraRadera
 10. Jag tycker också du ska vara nöjd med balkonglådan. Den röda petunian passar ju jätte bra där emellan njurvindan.
  Den vita aklejan är väldigt ljuvlig, likaså rosorna.

  Njut av värmen som kissen. Ser himla mysigt ut.

  SvaraRadera
 11. Visst är det härligt att det blommar så fint runt oss nu//Britt

  SvaraRadera
 12. Vad många härliga blommor du har! Det är en underbar tid just nu, man njuter av allt som blommar. Anemone rivularis har jag försökt så, men jag tror inte att det blev något. Den är jättesöt!
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!