lördag 15 maj 2010

Sommarvärme.....


Sommaren är här!!
Vilken värme vi haft idag, 25 grader i skuggan! Två nätter på rad har det regnat ordentligt, så nu är allt så grönt och fräscht! Tom gräset i gräsmattan växer med raketfart, det lilla som finns kvar vill säga! Med alla mina rabatter, har jag ställt till det så, att det tar ca 5 min med gräsklippare, och sen får jag hålla på med rabattkanterna ett par timmar!  Där kan jag inte skylla på någon annan, så jag klagar inte! Jag är så glad över alla mina rabattera, så jag klipper kanterna med glädje!!


Tulpanen "Montreux" slog ut idag! Jag tror att den heter så, men ibland är det inte så lätt att hålla reda på de olika sorterna! Förra sommaren när den blommade var blommorna större och mer fyllda! Kan det vara så att fyllda tulpaner är finast första året de blommar?
Kanske är det brist på gödning som gör att de degenererat, för jag vet att  jag är mycket glömsk när det gäller att gödsla tulpaner!


Jag undrar lite över vad de här två står och "tisslar och tasslar" om!!!
De har i allafall inte talat om för mig vad de heter! Det tycker jag gott att de kunde göra!
För något år sedan fick jag några plantor från Finland av min syster och svåger! Svågern hade i sin tur, för många år sen,  fått med sig plantor från Sverige, så nu är de tillbaka där de kom från!
Jag är helt säker på att någon vet vad det är för sorts ormbunke, skulle vara kul att få reda på!!??
Det är jättekul här på bloggen, att man får reda på namn på växter, när man inte vet vad de heter, eller kanske har fel namn på! Alltid är det någon som vet och kan det inte jag vet!
Jag är inte bra på att känna till namn på olika växter, ifall det inte finns någon namnlapp  på dom, det erkänner jag villigt!


Kungsänsgliljorna är så fint på gång med att blomma!
De är riktigt läckra med sina rutiga blommor!


Vita blommor är vackra! Den vita Pärlhyacinten som växer intill idegranen, har precis börjat blomma! Den är så söt!! De vita Julrosorna blommar fortfarande så här fint!


Penseèrna i sin kruka, är så ljuvliga! Snart har de gjort sitt, och får lämna plats till andra blommor, men de är så förunderligt vackra fortfarande, en fröjd för ögat!!

Önskar er alla, goa bloggvänner, en riktigt skön och solig helg!!

Kram!!


13 kommentarer:

 1. Hallo
  sehr schöne Fotos....bei uns ist es noch sehr kalt...Grüne Grüße Sandra

  SvaraRadera
 2. Hos oss också, första sommardagen idag. Lite ovant men fantastiskt skönt, nu är det mycket som behöver göras.
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 3. Spjutbräken kallar jag dem. Vi har sådana i skogen som jag sedan hämtat hem till tomten och planterat bakom min parkbänk. Det lyckas i allmänhet helt lätt. Samma ormbunke säljer de också på plantskolorna. Vackra tulpaner, fast de inte är så fyllda. Kungsängsliljor är underbara! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 4. Klipp ner penseerna och de blommar om igen..kramis semlan

  SvaraRadera
 5. Oj oj vilka fina foton du har, så vackert!
  Härligt att ni fått lite sol och värme, det kan man dessvärre inte glädja sig över här. I dag har det vräkt ner regn och varit snåla 11 grader. Inte direkt något trädgårdsväder...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Oj vad varmt ni har haft det idag! Hoppas den värmen drar sig västerut också... =))
  Härliga bilder och jag håller med; klipp ner penséerna de är ljuvliga hela sommaren!
  /Marie

  SvaraRadera
 7. Inte har jag heller hört nåt annat än spjutbräken på ormbunkarna men säkert kan dom ha nåt annat namn också.
  Vad folk har blommande lökväxter redan! mina har inte alls kommit i gång ännu men grönskar det gör det med denna härliga värme bölja.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 8. Jag sitter här och håller med..:O) att det är svårt att hålla ordning på namnen på tulpanerna, att vita blommor är vackra och att penséerna ännu är så ljuvliga!
  Hoppas du får svar på vad ormbunkarna kan heta, kan tyvärr inte hjälpa dig. Fick en stor "rugge" av min syster för något år sen, och jag är så glad för dem, men namnet kan jag tyvärr inte...

  SvaraRadera
 9. Här har det varit regn och varmt också. Väntar på explosionen nu...... Är lite nyfiken: brukar alla dina tulpaner blomma om....? Jag har verkligen inga bra erfarenheter av det. Tycker att endast botaniska och papegoj blommar om, förutom en grupp tulpaner som jag har i en rabatt som inte bra blommar år efter år lika fint, utan de dessutom förökar sig kraftigt. Det är en vanlig 'storpacks'-tulpan jag köpte för kanske 7-8 år sedan. Alla andra tulpaner blommar inte om... Vet ju att många är så hårt drivna att de inte orkar det, men man skulle verkligen vilja ha några fler som är återkommande....

  Ha' det bra!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 10. Väldigt mycket blommor och väldigt fina bilder!
  :)

  SvaraRadera
 11. Hej Margot!
  ...och i Skåne har det varit regnigt och kulet väder...Inte mycket solchanser...Men det växer på i rabatterna!!! Och snart är väl värmen här med.(Däremot har det ändå varit en trevlig helg på många andra sätt, som jag ska försöka få på pränt framåt kvällningen...)
  Ha en fortsatt skön söndag&en skön vecka!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 12. Hej Margot!

  Du har blivit världsbäst på de där coola collagen:-)
  Montreux är "to die for"....

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 13. 25 grader? Vi har nog haft 20 som mest hos oss i år. Värme känns avlägset, men man blir varm när man ser dina fina bilder som vanligt.

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!