torsdag 13 maj 2010

Nyplantering och härliga vårblomster....


Vilket kanonväder vi haft idag!!
Helt underbart!
Rena njutningen att vara ute och jobba i trädgården!! Lite över 20 grader och lagom molnigt så det var skönt att jobba! En liten regnskur på sena eftermiddagen!!
Man vill nästan inte gå in när det är så skönt och härligt ute!
Så grönt allt börjar bli också!!

Jag har rensat, gödslat och grävt!!


Den här rabatten har jag förstorat och grävt bort lite mer gräsmatta! Tittar man noga så syns det var jag gjort större, jorden är lite mörkare där!  Nu blev rabatten nästan dubbelt bredare!! Men det är kämpigt att gräva i "upplandsleran"! Det finns ca 10 cm jord under gräsmattan, resten är kompakt blålera!! Därför tillkommer mina rabatter med en i taget och blir utökade nu och då! Jag orkar inte gräva så mycket åt gången!
I den nya delen planterade jag lite av plantorna jag beställt från Odla.
Till vänster Trädgårdsiris "Senlac", i mitten  bonus-Nävan "Red Admiral" och till höger Nävan "Plenum". Bakom dom satte jag två Dagliljor, "Jean Swann" och "Spacecoast Starbust"!


Nu är jag nästan klar med de flesta rabatterna, bara någon meter kvar av långsmala rabatten vid ena sida!  Det ser så glest och tomt ut i den här rabatten nu, men om en månad är det helt annorlunda! Här växer fyra rosor och mycket annat! Nu när värmen infunnit sig, kommer allt att sätta fart! Härligt!!


Här hittade jag en objuden gäst som gillade min gräslök!! Jag går nästan varje dag på snigeljakt, tack och lov har jag inte hittat några mördarsniglar än, utan mestadels bara snäckor! De kommer från skogsdungen som finns strax bakom vår tomt, där är det smockfullt med dom!! De är definitivt inte välkomna hos mig!!


Pärlhyacinten slår snart ut sina blåa blommor!!


Kungsängsliljorna slår ut vilken dag som helst! Kul att de verkar trivas eftersom de blivit lite fler i år! Jag har den vita varianten också!! Jag upptäckte för någon dag sedan att liljebaggarna också gillar kungsängsliljor, så nu blir det att kolla dom också varje dag! Vid det här laget har jag tappat räkningen på hur många baggar jag mosat! Tycks tyvärr finnas hur mycket som helst av dom i år!!


Till min stora glädje har klematisen "Georg E" klarat vintern med bravur i sin 10-liters kruka! Jag trodde inte så mycket på att den skulle överleva, men det fick bli en chansning!
Nu kommer den med stormsteg, med blomknoppar och allt!!
Det gör mig glad!!


Ormöga är en jättesöt blomma, så den får väldigt gärna bre ut sig! Jag planterade tre små plantor förra året, så den sprider sig snabbt!!


Fänrikshjärta "Aurora" är precis på väg att slå ut sina vita blommor!
Jättesöta!!


Jag måste bara få med lite riktigt blåa blommor också! Jag älskar blått i rabatterna!
De blå Anemonerna är så vackra!! Blir så glad varenda gång jag ser dem!!


Önskar er alla ett skönt, varmt och härligt veckoslut!!

Kram!!


9 kommentarer:

 1. Här var det välstädade och ansade rabatter med vackra vårblommande växter. Om jag ändå hade hunnit så långt men, skräpet är bortförd i alla fall :)
  Även vi har haft ett vackert och varmt väder idag - ljuvligt!
  Fina bilder!
  Ha det gott! /Bea

  SvaraRadera
 2. Tack, jag vill gärna ha lite värme, här har blåst vidrigt kallt idag. Känns t o m för kallt för att fota. Ormögat sprider sig verkligen och kan ta över en hel rabatt. Så trevligt med nya växter.
  Fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Jag har också haft härligt trädgårdsväder idag. Jag har rensat ett par rabatter men har mycket kvar än. Tyvärr såg jag att en av mina klematis inte klarat vintern. Det är väl bara att gräva upp den och lägga den på komposten.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 4. Oj, vad härligt med sådan värme! Här har det varit grått, duggregn och inte i närheten av 20°. Visst är det kul (men slitsamt) att utöka rabatter för lite mer 'lek-utrymme'... Blir spännande att se dina rabatter längre fram också!

  Önskar dig en skön helg också!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 5. Prydliga och fina rabatter har du mina är inte alls lika men så prövade jag mig på att klippa ner alla torra perenner och strö det över blombänkarna. Såg det i tv eller så läste jag det nånstans att det är bra för perennerna att ha ett litet täcke när det ändå kommer köldknäppar ännu här hos oss. Visserligen har vädret varit strålande och jag har fått lite färg i ansiktet av solen :)
  Ha en skön helg
  Lotta

  SvaraRadera
 6. Vad fina kort. Härliga stenar kring rabatterna. Jag har använt varje liten sten i min trädgård. Tycker om att jobba med sten. Skulle behöva många många fler. Ha en fin helg/Gela

  SvaraRadera
 7. Hej vad roligt att du hittade till mig! Vilka fina trädgårdsbilder du visar. Mysigt med natursten runt landen, det gillar jag..varmt välkommen tillbaka till min lilla bloggvärld. Jag kommer tillbaka till din. Kramis semlan

  SvaraRadera
 8. Hej. Kul att du hittade till mig! Här grävs rabatterna också ut allt eftersom...till sambons förtvivlan. Mer pga platsbrist. Nävan Red amiral har jag gått och kikat på men inte köpt än. Blir mer och mer frälst i nävor:) Fänrikshjärtat Aurora ser mycket söt ut. Själv har jag bara den vanliga. Nä nu ska jag ut i regnet...hoppas det fina vädret även kommer hit:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Nej - säg inte att liljebaggarna kalasar på Kungsängsliljorna! Det visste jag inte...
  Så fin bilder du bjuder på idag!

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!