söndag 16 maj 2010

Härlig trädgårdsdag....


Idag har jag tillbringat så gott som hela dagen i trädgården! Helt underbart väder! Något över 20 grader, lite moln och lite sol ibland! Perfekt trädgårdsjobbväder!


För något år sedan hittade vi en trälåda som innehållit nyårsraketer!  I den har jag planterat Rosmarin, Ingefärsmynta och Curryört, den sistnämnda kryddan är helt ny för mig, men den såg så vacker ut så jag kunde inte motstå den!  Alldeles silvriga, lena blad!
Jag köpte en Thai Basilika som också ska planteras i lådan, men jag väntar ett tag tills det blir lite varmare på nätterna, för det kan komma nån kall natt än!


Alla tomatplantor, som fram tills nu har vuxit i "Rootrainern" har jag skolat om! Jag ska bara behålla ett exemplar var av de fem olika sorter jag sått! Finns inte plats för fler här hos mig, så resten av tomatplantorna ska mina arbetskompisar få!
Så gott det ska bli med egna tomater! De är så mycket godare än butikens!


I en bamsekruka på balkongen har jag haft en vinranka, som inte visat minsta livstecken än! Förmodligen har den inte klarat vintern, eller så är den bara sen i starten! Nu har jag tröttnat på att vänta på den, så jag flyttade den till en liten kruka, där den kan stå tills jag vet säkert om det finns liv i den eller inte!
Istället har jag planterat två klematisar, Jackmanii och Ville de Lyon, i stora krukan däruppe på balkongen! Nu får de två tillsammans klättra i spaljen som Bosse byggde där förra sommaren! Jag fick båda klematisarna för 99:-, så jag tyckte det kunde vara värt att testa och se om det lyckas!


Jag hittade även Miss Bateman till ett billigt pris, och den planterade jag intill  Diabolon som aldrig velat blomma! Så nu kanske det blir blommor i den i år!!
Det går nog inte att få för många klematisar, finns alltid någon plats där de kan klättra!


Den blåa Pärlhyacinten är jättefin nu! Blommorna ser lite ut som klasar med blåbär!


Tack för alla snälla och goa kommentarer!  Jag blir så glad, det värmer i hjärtat!

Önskar er alla en härlig vecka, full med nya möjligheter och förhoppningsvis varmt och skönt väder!!
Kram!!

12 kommentarer:

 1. Så sant, klematis kan man inte få för många utav, finns alltid plats för en till:)
  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 2. Här har vi haft något liknande väder, något regnstänk också, men övervägande varmt och lite molnigt. Raketlådan ser jättefin ut med sina kryddor. Antar att du har den utomhus så då gör du rätt i att vänta med basilikan. Den är ju så känslig och behov av skydd och värme.

  Önskar dig en härlig vecka också!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 3. Jag gillar med klematis. Jag har planterat en alpklematis tillsammans med humle som jag har tänkt mig ska klättra i harmoni upp på en trädstam här i trädgården*ler kramis semlan

  SvaraRadera
 4. Godkväll&snart godnatt!
  Mina tomatplantor brukar jag köpa färdiga - så blir det även i år. Men lite sommarblommor har jag hunnit med att så, och så brukar jag köpa hem småplantor i plantset av tex lejongap och rudbeckia, som jag skolar ut.
  Clematis&rosor passar bra ihop! Någon ny clematis har det inte blivit än detta året - däremot blev rosen "Louse Bugnet" inköpt i lördags när vi var på trädgårdsminglet på Hedentorps Plantskola.
  Ha en skön vecka!
  Kram!
  AnnA

  SvaraRadera
 5. You have healthy growing vegetables in your garden and your flowers are gorgeous. What a beautiful garden you have. It's great to spend the day there.

  I will feature my blog on my sidebar this week :)

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig, vårlig rundtur jag har haft i din trädgård, inte verkar den liten, du har ju så mycket. En clematis får man alltid klämt in :)

  SvaraRadera
 7. Clematisar skulle jag också gärna har hur många som helst men det är inte alla som övervintrar här hos mig så det gäller att välja lite.
  Vilket kanon väder vi haft var ute i trädgården i går och ränsade lite men det var nästa nför varmt.
  Ha det bra
  Lotta

  SvaraRadera
 8. Nä för många kan man inte få, så när jag kom ut sist hade jag fyra nya i bilen. Visserligen en som måste ersätta en som sorkarna åt upp ifjol. Vad fin kryddlåda, själv har jag tiggt om vinlådor, som finare vinflaskor kommer till alko i. Roligt att ni också fått lite värme. Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 9. Visst är det härligt att få dela med sig av sina plantor, när man har överflöd av dem.
  Ha´ en bra vecka!
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 10. Vilka härliga blomster du visar, ja, grönsakerna var också fina.:)
  Ha en underbar vecka!
  Camilla

  SvaraRadera
 11. Vilka helt otroligt härliga bilder du bjuder på! Jag blir helt sjuk och vill bara ut och fota jag med! Måste nog ta och inhandla lite klematis jag med. Har bara en liten ranglig rackare kvar...
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 12. Vacker blogg och fina bilder! Här på Öland har vi pärlhyacinter överallt just nu. Vackert med blåa kohagar.
  Kerstin

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!