torsdag 27 maj 2010

Försommar i trädgården.......De två sista dagarna har vi haft skönt försommarväder, precis så att det är skönt att vara ute och fixa och plantera i trädgården!
Det är en härlig tid nu, jag njuter enormt av att få vara ute, och det händer så mycket så snabbt nu!
Varje dag hittar jag något nytt, en knopp här och en knopp där, växter som jag nästan gett upp hoppet om, kommer till min stora glädje med små gröna skott! Det är så härligt!!

Tulpanerna blommar och är så vackra än! Tyvärr ser det väldigt tomt ut på spaljen vid uthusväggen eftersom jag var tvungen att klippa ner rosen "Alchymist"! Men förhoppningsvis ska klematisarna "Multi Blue" och "Louise Rowe" klättra där i sommar och sprida glädje med sina vackra blommor!

Rosen "Freisinger Morgenrote", har bott tre veckor i en stor kruka! Igår fick den en permanent plats i en rabatt! Lilla rabattrosen "Sweet Dream", som planterades i höstas, har fört en tynande tillvaro och fick nu lämna plats till  "Freisinger Morgenrote" och istället  flytta till stora krukan!  Får nog ge lite extra kärlek och omsorg till lilla söta "Sweet Dream",  så kanske det blir ros av den med, under sommaren!

Tovsippan gläder med sina vackra vita blommor! Bladverket är också fräscht och fint!
Jag har tovsippan på flera olika ställen!

Hittade en liten gräshoppa, som satt i tovsippe blomman!

Till min stora glädje, upptäckte jag idag, att Kungsljuset "Flush of  White", som jag sådde från frö förra året, har fått blomknoppar!  Ska bli så spännande att se hur blommorna ser ut!! Jag har aldrig haft kungsljus i trädgården förr!

Nyckelpigor vill jag ha många av, för bladlössen har redan kommit på flera rosor! Så nu har den ständiga bladlöss jakten börjat!

Klematisen "Omoshiro", som planterades förra våren, har vuxit med väldig fart och har redan flera blomknoppar! Den är så vacker! Förra sommaren lät jag bara en blomma slå ut, för att få en försmak av hur vacker den är! I övrigt klippte jag ner den, för att ge den en chans att rota sig ordentligt!  Nu ser jag fram emot att få njuta av de stora ljuvliga blommorna i sommar!

På Älvsjö-mässan köpte jag en liten planta av kanadensiska rosen "Lambert Closse" och till min stora förvåning såg jag idag att den redan fått en blomknopp!
Ska bli så kul att få se den blomma!

Aklejorna börjar få knoppar lite här och var!
Jag gillar de så kallade "mormorsblommorna", fingerborgsblommor, aklejor osv..... de är så vackra och blommar länge, dessutom passar de så bra ihop med rosor!!

Den vackra blå-lila Aubrietian, som växer runt "fötterna" på ljuvliga "Mary Rose", håller på att slå ut!

Jag kan bara konstatera att jag älskar min lilla trädgård, den kommer aldrig att bli perfekt, men det bryr jag mig inte om, för jag njuter så obeskrivligt av att vistas i min blommande "djungel", som någon har kallat den!! ;o))

Ha en trevlig och skön kväll och tack för alla goa kommentarer, jag blir så glad över varje liten hälsning!!

Kram!!


14 kommentarer:

 1. Oj vad mycket vackra växter du har att glädjas över. Så otroligt mycket ...Jag njuter också otroligt mycket av att ha och vara i trädgården. Jag har varit ute nu nån timme och små pysslat. Bl a satt min nyinköpta summer snow. Kram

  SvaraRadera
 2. Är riktigt avis på dina tovsippor, har letat efter min ikväll men den är nog borta. Jag är också väldigt glad i min trädgård, den betyder så mycket för mig, jag förstår mycket väl din känsla.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Så långt växtligheten har hunnit hos dej! vi ligger långt efter,ännu.... Grattis till Lambert Closse underbar ros som står sig läänge,oxå i vas.
  P.S malvorna frodas :)

  SvaraRadera
 4. Jag förstår du trivs, jag tycker din lilla täppa ser helt förtjusande ut. Tovsippan var en riktig sötnos och tänk att få en bild med gräshoppa, stiligt! Jag undrar ibland om det inte är just för att vi har små arelaler är det som gör att vi njuter varje kvadratcentimeter och ser alla de små detaljerna. Njut det fina försommarvädret, här är det svinkallt.

  SvaraRadera
 5. Tack själv för dina hälsningar.
  Visst är det härligt med trädgården, denna mångfald av blommor och vackert är det, doftar gott gör det - inte konstigt att du njuter.
  Börjar också få ohyra på olika platser, det är en ständig kamp.
  Önskar dig en fin helg.

  SvaraRadera
 6. Härligt med trädgård och blommor, den behöver jag som motvikt till mitt vardagliga jobb.
  S¨å fin trädgård du har med en mångfald av vackra blommor - njuter och beundrar.
  Aubrietian har jag i den ceriseröda varianten men den blir glesare efter varje vinter :(
  Vi har ett otroligt blött väder för tillfället och hoppas solen glimtar fram lite i morgon :)
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 7. Mina aubretior har försvunnit åtminstone hittar jag inte en ända nu i vår :( får väl köpa nya för dom är så söta.
  Försommar är nog den bästa tiden på hela året tycker jag.
  Här är det mulet och grått lite trist med tanke på att vi har trädgårdsdagar på jobbet.
  Ha en skön helg
  Lotta

  SvaraRadera
 8. Åh, vilka fantastiska bilder du tar! Kan sitta här och njuta lääääänge. Visst är försommaren dem mest spännande tiden i trädgården. Varje dag man kommer ut har den förändrats. Spännande!
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 9. Jag har också tovsippan på flera ställen, tycker den är så fantastiskt nätt. Vad mycket annat fint du har på gång. Mest spänd är jag nog på rosorna! Den orangefärgade tulpanen som du frågade namnet på heter "Monsella". Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 10. Hej Margot!

  Vilken fin hörna du har! Förstår att du är besviken över att så många av dina rosor fryst ner i år. Dina bilder får mig att längta hem... Vad mycket fint du har på gång! Undrar vad som hänt i min trädgård?

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 11. Hej, vad många fina växter du har. Roligt att du orkar kika in på min blogg blir så glad över dina kommentarer. Känner igen några av dina blommor i min trädgård. Visst är det fint nu när aklejorna börjar blomma. Hoppas du får en riktigt fin lördag kväll/Gela

  SvaraRadera
 12. Visst är det en härlig tid nu, även om jag fortfarande saknar den riktiga värmen. Du har mycket härligt i trädgården. Tovsippan gillar jag också och det gör ju inte så mycket att det sprider sig. Kungsljuset lär du också få fler av för de sprider sig också (åtminstone mina violkungsljus), men de sprider sig lagom så det gör ju inget. Acklejor och jättevallmo har jag många som knoppar just nu och jag tror trädgården kan se riktigt fin ut på studentdagen den 11 juni. Ibland kan det ju vara bra med kallt väder så blomingen blir lite försenad! /Anette

  SvaraRadera
 13. Så underbart vackra bilder ... och den där gräshoppan verkar ha vaknat för tidigt *ler*!

  SvaraRadera
 14. Omoshiro skulle jag vilja ha - den är så vacker! Och Tovsipporna får gärna sprida sig - så vackra som de är.
  Din trädgård ser verkligen fin ut!

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!