måndag 2 augusti 2010

En sensommardag.......

Känns konstigt att vi redan är inne i augusti, sommaren har gått alldeles för snabbt! Nu är den förhoppningsvis inte riktigt slut än och ibland kan det ju vara väldigt fint väder långt in på hösten. Det hoppas jag på i år och nu har jag ändå drygt två veckor kvar av min ledighet och det är riktigt skönt!!
På förmiddagen, innan regnet kom, kunde jag vara ute några timmar och pyssla i trädgården! Klippa överblommat, binda upp en del och fota lite av det som blommar, och bara njuta av att inte ha några måsten just nu! Så otroligt skönt, det är den bästa avkopplingen för mig!


Aklejorna blommar fortfarande så fint! Den här Pastell aklejan fick alla sina första blomknoppar uppätna av gallmyggan, så jag klippte av alla blomstänglar! Nu har den kommit på nytt med fräscha blomknoppar och blommor!


Dahlian "Boogie Woogie" är kanske inte riktigt i min smak, så nästa år får den nog lämna plats till någon annan! Den är i allafall en glad färgklick där den står i sin kruka!


Topmix Dahlian har jag fått som bonusplanta, två år i rad från Odla! I år har den blivit mycket större än i fjol!
Jag har ingen bra plats att övervintra knölarna på, så det blir alltid nya dahlior varje år för mig!


Lejongapsrankan har börjat blomma så smått!


Den vita Drakmyntan blommar i flera olika rabatter! Den har brett ut sig en del, men det är väl bara att dra bort den där man inte vill ha den!
Först nu har jag upptäckt att den har lite brunt mönster inne i blommorna! Jag ser många fler detaljer hos blommorna nu när jag fotar så mycket, än jag gjorde tidigare! Det tycker jag är riktigt trevligt!


Jag har ingen aning om vad den här Hostan heter! Köpte den för flera år sedan på torgloppiset av en  dam,och den blir bara större för varje år!
Nu blommar den riktigt fint!


Mina kära Storklockor är jag så glad över! De började blomma vid midsommar och kommer att fortsätta blomma större delen av augusti!
Visst är det lite pul att gå och knipsa överblommade klockor varje dag, men i gengäld kommer det hela tiden nya knoppar och de fortsätter att blomma så tacksamt!

Regnet fortsätter att vräka ner, så resten av dagen får det bli lite inomhus fixande, med hopp om bättre väder i morgon!

Ha en bra dag!

Kram!

9 kommentarer:

 1. Hej vännen!
  Ja, tänk hur fort tider rinner iväg, det var ju alldeles nyss som vi väntade på vårens första knopp :)
  Vackert som vanligt hos dig!!
  Drakmyntan har jag sått i år och tycker den har vackra spiror, hoppas den övervintrar.
  Fin header du lagt upp! Den blåa blomman till höger, vad är det som har så fin färg?
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 2. Ja, hua... nu är det augusti... gäller att njuta varje dag.. Men tiden som kommer nu är riktigt härlig. Älskar riktig sensommar och tidig höst....

  Den där Boogie Woogie var riktigt klatschig och kanske lite för uppseendeväckande.. Men jag störtgillar den.. På rätt ställe så - vilken hit! Mycket cool färgkombo...

  Lejongapsrankan har jag också. Fast jag har ett annat namn på den... som jag just nu inte kommer ihåg.... :-) En positiv överraskning faktiskt. Hade aldrig sett en sådan innan.

  Ha det bra!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 3. Alltid så fint hos dig:)
  Inget regn hos oss idag, sommaren fortsätter!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. du visar verkligen vackra bilder som man njuter av...kramis semlan

  SvaraRadera
 5. Hej Margot!
  Visst är det skönt med lite regn, avstressande tycker jag. Undrar som Bea över den vackra blå blomman till höger i din header.Tror att jag hade den förra sommaren, men jag kommer inte ihåg namnet???
  Åh den bedårande Aklejan du har... så vacker :)
  Ha det gott såväl i regn som i sol
  Kram
  Marlene

  SvaraRadera
 6. Fina somriga blombilder, aklejen är ju för fin, ja, även de andra. Än är det sommar.
  Ser i kommentaren ovan att jag har en namne...kul

  SvaraRadera
 7. Ootroligt vackra blommor har tittat genom din blogg o ögonen blev bara så stora men jag är lite avundsjuka på er som bor så långt söderut för de flesta av dina sorter går inte här,får man fråga varifrån du härstammar? Trevligt att du tittade in på min blogg,Kram Nette

  SvaraRadera
 8. Hej! Kul att Du hittade till Mej :) här finns mycket att läsa Hos Dej och om underbara blommor.
  Så glad Jag blev med listan på alla vackra rosor som Du har på Bloggen Din.
  Hittade bla New Dawn som Jag skrivit om på Min Blogg i dag.
  Såg i dag att Mina Hostor också blommar tänk vilken bladprakt det är och blommorna har Jag inte lagt märke till speciellt mycket förr om åren men i år är de riktigt kraftiga.

  HA det Gott!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Fina blommor du har i din trädgård. Lejongapsrankan är så fin, jag frösådde den i år men klarade inte småplantorna.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!