torsdag 29 juli 2010

En regnig dag....

Ser ut att bli en mulen och småregnig dag, så vad passar bättre än att äntligen få till ett inlägg i bloggen igen! Sedan i lördags har jag jobbat mellan 9 -11 timmar varje dag och då finns det inte så mycket energi kvar till att sätta sig framför datorn! Det är jättekul att jobba men jag blir så klart trött! Nu har jag några timmar ledigt innan jag ska jobba från sena eftermiddagen!
Det är nog så att jag får nästan lite abstinensbesvär för att jag inte hinner blogga eller knappt hälsa på hos alla bloggvänner! Tänk så beroende framkallande bloggandet är, det hade jag aldrig kunnat tro! Men det är så otroligt kul och ger så mycket, speciellt i form av alla goa vänner med sina härliga bloggar!

Varje dag har jag gått nån runda med kameran för att inte missa det som händer i trädgården!
Natten till söndag fick vi drygt 50 mm regn och rätt kraftigt blåsande, så efteråt behövdes det lite extra ansande och pulande i trädgården för att det inte skulle se alltför skräpigt ut!

Det är fortfarande mycket som blommar och det händer lite nytt varje dag, regnet som kom fick många växter att leva upp igen! Nu småregnar det lite var och varannan dag också!


"New Dawn" har vuxit till sig bra efter vårens nerklippning! Blommorna är så vackra, lite synd att de håller så kort tid! Men å andra sidan så blommar den väldigt rikligt i stället!


"Penny Lane" har inte repat sig lika bra efter nerklippningen, men kommer tappert med några grenar som ger vackra blommor!
I sommar blir det långt ifrån fjolårets överdådiga blomprakt hos "Penny Lane", men jag är glad att den överlevde och ger lite blommor!


"Poulsens Pearl" har ljuvligt vackra blommor!
Tänk att jag tidigare aldrig varit särskilt intresserad av rosor med enkla blommor, först nu när jag själv har några sådana inser jag hur enormt vackra de kan vara!
Tänk så bra att man kan få ändra på sitt tyckande och tänkande ibland :o))


"Rosenholm" blev också helt nerklippt i våras! Växtkraften är det inga problem med, för några av grenarna är redan över 2 meter! Däremot ser den inte ut att ge något överflöd av blommor! Än så länge är det bara några av de lägsta grenarna som bjuder på stora klasar med små, underbart söta blommor!


"Sweet Dream" är en liten ros som planterades förra hösten och efter vinterns härjningar var det tveksamt om det fanns något liv i den! Därför grävde jag upp den och satte den i en stor kruka och visst var det liv där, för nu blommar den lilla rosen så fint!
Sånt blir man glad över!


"White Grootendorst" har jättesöta små rufsiga blommor! Helt vit är den inte, för vissa blommor kan bli helt eller delvis rosa, men det är rätt charmigt tycker jag!


"White Nights" fick jag lov att klippa ner helt i våras också, men den växer och blommar fint! Den kommer inte att någonsin bli särskilt hög hos mig, men det gör inte så mycket för den är vacker ändå!


I år planterade jag fem lökar av "Calochortus" i en kruka! Det har väl inte lyckats 100% men lite blommor får jag i krukan! Jag vet inte så mycket om den här växten, men det är tydligen någon sorts prärielilja! Blommorna har lite olika mönster och är riktigt vackra!


Den här Dagliljan köptes som "Black Emanuelle" men det tror jag inte alls stämmer, så jag har ingen aning om vad denna daglilja heter!
Lite tråkigt är det när man får något annat än det man tänkt sig, men liljan är vacker så den får stå kvar på sin plats!
Kanske någon som vet vad den heter???


Däremot vet jag säkert att den här Dagliljan heter "Gentle Shepherd"!
Jag har blivit mer och mer intresserad av dagliljor, det finns ju hur många fantastiskt fina sorter som helst!
På några av de jag har syns inga blomknoppar än, men tre stycken har fullt med knopp och det är lite spännande!


Den här humlan hittade jag i en fingerborgsblomma! Jag vet inte om den var skadad eller nåt, för den satt bara där och rörde sig inte! Den är så himla söt, ögat syns till och med!
Tyckte nästan att den såg lite sorgsen ut, där den satt och höll fast sig i blomman!
Den satt där minst en timme, så något fel var det nog med den!
Men sånt är livet och nu är den borta!

Nu har jag några intensiva arbetsdagar kvar, fram till söndag! Efter det ska det bli fantastiskt skönt med 16 lediga dagar innan jobbet på skolan börjar! Då hinner jag vila mina trötta ben och fötter ordentligt!

Ha det gott och ta väl hand om er!

Kram!

14 kommentarer:

 1. New Dawn har jag också, det är en av de rosor som klarat vintern bäst och behövde inte klippas ner. New Dawn blommor för fullt nu...om det finns några blommor kvar efter det regn som är nu.Ha en bra jobbdag!

  SvaraRadera
 2. Du verkar ha haft intensiva dagar och servat alla med fika. (för det var väl det du skulle göra). Visst blir man beroende av bloggandet, man vill se vad ens vänner har för sig. Önskar dig en bra avslutning på konferensen.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 3. Så många vackra rosbilder!
  Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med namnet på dagliljan, men det är inte svårt att så dessa skönheter. tar ett par år tills de blommar, men det är spännande att se vad det blir!

  SvaraRadera
 4. vackert som vanligt*ler hos mig är rosorna sega i år...inte bra alls...kramis semlan

  SvaraRadera
 5. Hihi.... håller med om det där med bloggandet.....

  Superläckra rosor (som vanligt) kan tyvärr inte namnet på dagliljan...

  Nu känns det som om man bor i tropikerna. Det är varmt och kvavt och med jämna mellanrum kommer det störtskurar.....

  Ha en skön helg!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 6. Gillar Poulsens Pearl bäst, så vacker!

  SvaraRadera
 7. Ja, nu tycker jag nog att tre dagars regn får vara nog. Allt här är sönderregnat. Tur man var ute med kameran innan allt blev förstört.
  Din White Groot...Hur man nu stavar, är riktigt vacker. En sån vill jag ha. Söt med sina fransar.
  Ha en bra dag. /Knatten

  SvaraRadera
 8. Blir alldeles stum av att se alla dina fina växter och framförallt rosorna. Speciellt mycket tycker jag om den milda Penny Lane :)
  Hälsningar Carita.S.

  SvaraRadera
 9. Fortsätter blomma bra hos dig trots regnet.
  'Poulsens Pearl' är verkligen superfin.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Oj, vilka härliga rosbilder =0)
  Jag har precis påbörjat mitt rossamlande och har bara 3 sorter än men här hittade jag flera nya favoriter =0)
  det är första gången jag är här så jag ska kolla runt lite till...
  Må så gott och njut av dina lediga dagar när du jobbat klart!
  Linda

  SvaraRadera
 11. Natti Margot!
  Underbara roseribilder du visar!
  Min Penny Lane frös nog inte ett dugg, och blommar på rätt så bra.Men om den blir i New Dawn storlek? Tveksamt.
  Ibland blir humlor nästan berusade när de suttit inuti en blomma, men de brukar repa sig efter ett tag.
  Ha det gott så länge!
  Kram!
  AnnA

  SvaraRadera
 12. Hej Margot!
  Först fastnade jag Poulsen men sen insåg jag att det fanns fler godingar hos dig.
  Är så imponerad av ditt rosval.
  Ha en skön helg så här efter ett härlgt regn
  Annika

  SvaraRadera
 13. Nämen vad glad jag blir över att du kikade in hos mig och lämnade ett litet spår efter dig. Nu hittade ju jag till dig också. Ska ta och vandra runt lite här nu... :)

  SvaraRadera
 14. Så varmt som vi haft det så har motivationen att göra nåt varit noll nu har vi det svalare så kanske tanken kommer tillbaks :)
  Det blommar då vackert hos dig!
  Kram Lotta

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!