onsdag 14 juli 2010

Det blommar vackert i sommarvärmen........

Vem hade trott att vi skulle få en sommar med nästan tropisk värme!! Nu är det skönt att bada, för så mycket annat orkar man inte göra på dagarna, när det är så varmt!
Igår packade vi matsäck, satte oss i bilen, riktigt skönt med AC, och åkte till ett litet ställe vid Upplandskusten som heter Gudinge! Där hittade vi en fin liten badplats vid havet! Härligt ställe, lugnt och skönt och bara ett fåtal andra personer!
Är man som jag, uppvuxen med nästan egen badstrand, finns det inte mycket som är jobbigare än en badplats där det kryllar av människor!
På den lilla badplatsen i Gudinge, njöt vi av lugnet vid havet, solen och den friska havsluften, under flera timmar! Helt underbart! Dit återvänder vi säkert flera gånger!

I trädgården fortsätter det blomma mer och mer trots hettan! Nästan svårt att fatta hur växterna klarar av så mycket sol och värme! På ett sätt kanske de inte gör det, för allt blommar över med väldig fart, lite för snabbt kan jag tycka!
Det är bara att njuta av allt så länge det varar!


Jag måste få visa mitt vackra "Klematis och Rosträd"!
Den fula Alen som stod här, har jag stympat och gjort om till klätterställning åt tre klematisar och rosen "John Davis"! Klematisarna är "Margot Koster", "Jackmanii Purpurea" och "Jackmanii"! Lite av rosen syns vid högra sidan!


Här en liten närbild av hur hela trädet ser ut! Jag är så nöjd med mitt Klematis och Rosträd, för det är mycket vackert när allt står i blom!


Jag älskar blått i rabatterna, och den som blommar så här läckert blått är "Isop"!


Tremasterblomman "Osprey" har just börjat blomma! Den har så vackra blommor! Blommorna håller inte länge, men det finns mycket knoppar, så den kommer nog att blomma ett bra tag i allafall!


Något namn på de här vackra ljusorange-röda liljorna har jag inte! Jag fick dem för några år sedan av en granne som flyttade härifrån! Namnet kan vara "Fire King", men jag är långt ifrån säker!  Vad liljorna än heter så är de vackra!


Mina frösådda Riddarsporrar börjar blomma nu! Det är flera år sedan jag sådde dom, och på fröpåsen stod det "Misty Mauves"! De är så vackra med sin ljuslila-ljusblå färg!


Den här riddarsporren är otroligt läcker, med sin lila-klarblå färg! Det är min favorit bland riddarsporrarna! Den kommer från samma fröpåse som den ljusare sporren, så den heter också "Misty Mauves"!  Lite märkligt eftersom de är så helt olika både till utseendet och färgen! Jag flyttade den här sporren till ett nytt ställe förra hösten, så därför blir den ganska liten i sommar!


"The Aspirin Rose" blommar så fint tillsammans med Stäppsalvia och blommande frösådd "Heuchera"!


"Nostalgie" är en fantastiskt vacker ros! Den har blivit flyttad och dessutom frusit ner helt, men nu blommar den så otroligt vackert ändå!


Nu när det är så hett på dagarna, njuter jag oerhört mycket av de ljuvliga, ljumma kvällarna! Då tänder jag ljuslyktorna som hänger i äppelträdet och så går jag omkring och bara myser bland alla vackra blommorna som nästan lyser i skymningen! Kan det finnas något härligare!!
I kväll, när solen börjar gå ner, ska jag ta fram vattenslangen och se till att alla växter får det livgivande vatten de så väl behöver, för att kunna fortsätta växa och blomma!

Ha en skön och härlig fortsättning på veckan!

Kram!

11 kommentarer:

 1. Ohh! Så mycket blommor:-)
  Älskar ditt klematisträd, det är sååå exotiskt!

  Ha det gott, Margot!
  Hillevi

  SvaraRadera
 2. Vad härligt ditt klematis-rosenträd är. Sådär fina blir aldrig klematisarna här. Vi har så otroligt mager och sandig jord. Vackert!
  Jag har också svårt för fullpackade stränder. Vill vara på min egen strand ifred!
  Vilka Riddarsporrar-gudomliga! Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig miljö du har i din trädgård. Bra stöd till dina klematis och vilka fyllda riddarsporrar. Jag har både frösådda och planterade riddarsporrar och med tiden blir färgerna lite hipp som happ och jag älskar alla.
  Ha det gott:)

  SvaraRadera
 4. ja, vatten går det åt i mängder nu! Vilken härlig miljö du har i trädgården,ser jättemysigt och lummigt ut! och vilken färgprakt! Nostalgie var ju jättefin, sätter upp den på min villhalista!

  SvaraRadera
 5. Vilket vackert klematis-rosträd! Härlig trädgård med många olika växter! Riddarsporrar har jag också, tycker om dom! Synd att allting blommar över så snabbt, man får se till att ha kameran redo!
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 6. Den fyllda riddarsporren var ju 'supersnygg', vill ha!
  Att använda träd som klätterställning är toppen och det är ju så maffigt med all blomning, man måste verkligen passa på att njuta av allt det vackra nu!
  Må Väl
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 7. Hoppas mitt avsågade äppelträd börjar blomma så där vackert också men ännu har jag inte satt dit nån clematis måste kolla på jobbet vad vi har för sorter dessutom borde jag nog ta en som klarar våra breddgrader för min warsawa nånting den dog i vintras...
  Härliga trädgård du har
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 8. underbara trädgårdsbilder! kramis semlan

  SvaraRadera
 9. Superfint klematis och rosträd.... Otroligt frodigt och 'blommigt'.... förstår att du är nöjd med det! Och allt annat vackert som du har i blom......

  Älskar värmen, även om det innebär vattning av stora mått.... Tänk om det kunde regna på nätterna!!!

  Ha det bra!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 10. Härligt klematis träd//Britt

  SvaraRadera
 11. Vilken blomprakt du har och Clematisen så perfekt i trädet!
  Jag älskar Riddarsporrar och sått den vanliga blå-mixen, men aldrig sett dubbla!
  Vilken prunkande trädgård du har och så vackert med ljuslyktor, ännu har vi någorlunda ljusa nätter men det skymmer alltmer och lyktorna kommer väl till användning i augusti :)
  Kramar / Bea

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!