onsdag 4 augusti 2010

Blandade känslor..... och lite vackra blommor!

Med allt detta regnande börjar det kännas som att hösten snart är på gång.......... inte särskilt kul att tänka att sommaren lider mot sitt slut för denna gången! Den sommar som vi längtade så efter, under den långa kalla vintern!
Varför går allt så snabbt, snabbare för varje år!
Men ändå..... jag gillar sensommaren och hösten också! Mysiga kvällar med tända ljus och alla mustiga härliga höstfärger i naturen!
Rosor som blommar på hösten brukar få en intensivare färg än under sommarblomningen!

Regnet kom tillbaka igår kväll, har vräkt ner hela natten och fortsätter oförtrutet, utan ansats att sluta! Ser ut att vara varannandags väder med sol och regn! Kanske det blir sol imorgon då!?
Igår var det en skön trädgårdsdag! Jag klippte gräset, som fått växa ohämmat under två veckor, verkligen välbehövligt!
Många rosblommor far illa när det regnar mycket!
Vackra "Kronprinsesse Mary" tål inte så mycket vatten, med sina stora fyllda blommor!
Lite vemodigt är det nog,när alla de förut så vackra blommorna hamnar i skräppåsen! Bara hösten blir fin, hinner prinsessan bjuda på mera ljuvliga blommor!

Den lilla söta rosa Astilben har börjat blomma!
Tidigare stod den i framkanten av rabatten, men i våras grävde jag och utökade rabatten, med påföljd att Astilben hamnade mitt i rabatten i stället!
Än så länge står den bra, men får väl se om jag måste flytta på den så småningom!

Den vita Floxen ser ut att bli mindre för varje år!
Kan det kanske bero på att den står lite mörkt?

Dagliljan "Raspberry Candy" planterades för fyra somrar sedan, men först nu blommar den! Ibland får man vänta länge, men bättre sent än aldrig!

Trädgårdsnävan "Pink Penny" var ett impulsköp för några veckor sedan!
Riktigt söt är den!

Den här gillar jag, en stor vit-gul, doftande lilja! Den kommer från en mixpåse med Asiatiska Liljor, därför har jag inget namn på den!

Verbena hastata, den har fått flytta runt  flera gånger utan att jag hittat någon riktigt bra plats för den! Men nu blommar den i allafall!
Jag gillar de söta blå-lila blommorna!

Jag är så glad över den här Stockrosen, den allra första som någonsin velat blomma hos mig!
"Peaches`n Dreams", så ljuvligt vacker!
Som en stor fluffig gräddbakelse! 
Och den har flera grenar med mycket knoppar!

Tänk att jag äntligen lyckades få en stockros att blomma, efter många misslyckade försök!
Dessutom har jag en till som har knoppar men inte börjat blomma än!
Skam den som ger sig, man lyckas ofta till slut!

Nu måste jag fixa lite mat till en hungrig barnaskara, mat behöver man även under semestern!

Ha en trevlig dag!

Kram!

18 kommentarer:

 1. Ja, här har vi det väldigt blött och grått idag - trist, man ville ju så gärna behålla sommaren länge än!
  Höstens färger brukar jag gillar i den mustiga nyanserna som kommer då, lite mera
  jordnära än den intensiva sommargrönskan - tycker jag.

  Så mycket vackert du visar och Stockrosorna har jag haft i flera år men valde bort dom i år, tyvärr varken hinner man eller kan ha allt! Har en förkärlek till långa och resliga växter som just Stockrosor, Riddarsporren osv :)
  Trevlig fortsättning på dagen!
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 2. Ja, sommaren går alldeles för snabbt, jag ser verkligen inte fram emot den mörka kalla årstiden, även fast jag när jag väl är där brukar gilla att sitta inne och "kura" framför teven och pyssla inne., Men så här i början av augusti blir jag alltid så nostalgisk o "smådepp", är det _redan_ slut? *suck*
  Verkligen vackra blommor du har, kul att du lyckades med stockrosen, jag har bara försökt ett år, och då fick den sån där rost. Kanske skall försöka igen för jag älskar verkligen de blommorna! Lite pioner över dom!

  SvaraRadera
 3. Här uppe i västerbotten vräker regnet också ned idag, då känns hösten lite närmare :( men bara solen kommer tillbaka känns det att det förtfarande är sommar :D.
  Det blommar bara på fint i din trädgård ser jag! Även om rosorna blir lite "fula" av regnet.
  Stockros har jag aldrig haft, din ser underbar ut, som rosen på en prinsesstårta !
  Ha det gott /Stina

  SvaraRadera
 4. Här har det också regnat en hel del, hela natten och nästan hela dagen. Först fram på eftermiddagen sprack det upp och nu är det plötsligt klarblå himmel.

  Trots allt har du väldigt mycket fint som blommar hos dig. :)

  SvaraRadera
 5. Tråkigt när regnet förstör så mycket i våra trädgårdar. Tidigare i somras förstördes mina riddarsporrar för andra året av regnet och blåsten. Så besviken man blir. Ja, man vill inte att sommaren ska vara slut riktigt än. MEN hösten är härlig på sitt sätt. Din Raspberry Candy är helt underbar . Kul det skulle vara att ha lite mer dagliljor. De är verkligen vackra. Ha det bra. Kramar

  SvaraRadera
 6. Skulle inte kunna tro att det regnat på dina blommor så vackra dom är. Jag kommer inte från din hemtrakt men jag har goda vänner där, som kommer på besök till vårt sommarhus på lördag.Jag finns 150 km söderut fån Jeppis.Ha det bra Nette

  SvaraRadera
 7. Förstår dina blandade känslor, vemodet har inte kommit över mig än och jag är glad så länge jag kan hålla det borta. Regnet har öst ner hos oss idag.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Varannandagsväder är det här också.. Regn hela dagen idag..... Vilken fin rospåse..... Även utblommade rosor är vackra... LIte vemodigt är det att sommaren går mot sitt slut, men än är vi inte där. Låt oss inte ta ut något i förskott utan njuta av den sommartid som är kvar.... Det andra hinner vi med tids nog...

  Stockrosor är härliga.... Mina blommar för fullt också... Mycket snygg daglilja..... Du har alltid så många fina blommor att bjuda på!

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 9. Här känns det lite så oxå,att hösten är på väg,kanske för att jag börjat jobba...men i helgen väntas sommarvärme igen,härligt! fina foton,stockrosen du har är underbar!
  Kram/Saga

  SvaraRadera
 10. Usch ja, hösten kommer alltid för fort, när den än kommer... Underbart är kort - så sant så sant...

  Men du bjuder fortfarande på mycket vackert från din trädgård:)

  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 11. Nog märker man av att hösten är i antågan men ändå är det varmt och skönt ute. I går regnade det nästan hela dan men idag lyser solen.
  Ja nu minns jag skulle ju meddela om min adress :) ska göra det.
  Ännu är inte valmona här torra prövade en men den var alldeles vit inuti så du får vänta på dina frön ännu.
  Ha det gott
  Lotta

  SvaraRadera
 12. Ja, nog märks att hösten är i antågande, imorse var det 9 grader bara men jag tror fortfarande att vi har en hel del varma "sommardagar" kvar. Så fin stockrosen är, jag har bara enkla stockrosor, så dubbla står på önskelistan nu.
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 13. hi,
  you have many nice flowers in your garden.i like
  the blue verbena and the daylilie "rasperry candy"
  but your stockrose peaches'n dream is a dream.
  I have never seen before.
  i love your blog and i will visit again.
  ha en flott dag,
  regina

  SvaraRadera
 14. Stockrosor, vackert, jag hade en ( gul!) i flera år sen försvann den. Nu har jag lust på dom igen, tjusiga och din var ju riktig romantisk. Det blomstrar så ofantligt hos dig, tror du har många sorter, praktfullt. Men du, ni har ju i varje fall haft sommar, knallväder i mellansverige så då passar det väl med lite regn. Här har ju sommaren aldrig startat, nästan så jag trott jag bor på Irland, inte Norge...men jag tycker synd om dina rosor..

  SvaraRadera
 15. Jeg er så enig så enig, sommeren går så altfor fort. Det burde vært omvendt, vinteren skulle gå fort og sommeren skulle slepe seg avgårde og aldri ta slutt. Men høsten og august som jo er for sommer å regne kan være veldig fine bare man får litt godt med sol.
  I år synes det som om jeg bare har gått og ventet på at sommeren skulle komme, her har det ikke regnet noe særlig, men det har BLÅST, og det skriver jeg med store bokstaver for det har virkelig blåst en masse.

  SvaraRadera
 16. Jättevackra blommor du visar.. den dubbla stockrosen är ljuvlig har en ljus ljus rosa enkel men ganska många så just nu blommar de väldigt vackert. Din daglilja var ljuvlig.. en sån vill jag ha.. =), tänk att man alltid hittar nya villhablommor.. *fniss*.. ha det gott Moa

  SvaraRadera
 17. Trevlig blogg! tittar nog in till dig fler gånger! Vackra bilder !!!

  mvh mia

  SvaraRadera
 18. Hej Margot!
  Jag ser att lilla frun har ändrat profilbild igen...Trevligt.
  Igår blev det också en rejäl trädgårdsdag för mig - och planteringskön minskade drastiskt. Jag ska fortsätta under dagen, och klippa bort torrt överblommat på bl a min GdF. Jag har dragit mig för det, eftersom, den är så stor, att jag behöver stå på en (IKEA)pall, men nu annamma, AnnamA!
  Nejnejnej! Sommaren är inte slut än...Härligt väder, och mycket fjärilar, och att det regnar ibland är OK, för då slipper man att vattna.
  Apropå brudslöja, finns det rätt så många olika sorter - jag skriver om det på mitt senaste inlägg på rosbloggen, om du har lust att titta här:
  http://anna-aroseisaroseisarose.blogspot.com/2010/08/tradgardstema-bukett-av.html
  Ha det got så länge!
  Kram!
  AnnA

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!