torsdag 14 oktober 2010

Höststorm...


Här är det värsta höststormen idag, nu blåser nog det mesta av löven ner!
Klättervildvinet som hade så fin färg har nästan inga blad kvar nu och det är lite synd att man hinnar njuta så kort tid av färgprakten!
Än har det inte varit någon riktig frostnatt så fortfarande blommar det därute här och var!

Fuchsian "Albertine" blommar så snällt i sin kruka! Eftersom jag inte har någon bra övervintringsplats för den, så får den stå kvar och blomma tills det fryser! Jag satte den som stickling och den tog lång tid på sig innan den började blomma!

Klätterhortensian fanns här vid staketet när vi flyttade in, men fortfarande har den inte blommat en enda gång! Får väl se vad som händer nästa sommar om det blir några blommor på den överhuvudtaget!

Till min glädje upptäckte jag att frösådda Klematisen "Korean Beauty" äntligen fått några blommor! Jag hade nästan gett upp hoppet om att få se den blomma i sommar!
Blommorna är rätt så små och oansenliga, men extra kul att den blommar eftersom jag drog upp den från frö förra året!

En liten tuffing är den här lilla riddarsporren, som lagt sig tillrätta i en ros och den är också bra skyddad av en spalje! Det är en planta av riddarsporren "Dusky Maiden" som jag sådde förra året!

Jag hoppas att snön håller sig borta ett bra tag till, det är alldeles för tidigt för vintern än!
Men idag har det nästan känts som om snön hängt i luften, så kall blåst har det varit!  Har inte ens plockat ner äpplena från äppelträdet än, det kanske jag borde göra :))

Jättekul att så många vill vara med i min utlottning av rospläden!  Ännu finns lite tid ifall någon missat tävlingen, den pågår tom lördag! Klicka på pläden högst upp till höger i sidomenyn :))


Ha en trevlig avslutning på veckan!

Kram!


8 kommentarer:

 1. Klätterhortensian kan vara lite trög i början, men vänta bara, den växer aggressivt och kommer säkert att blomma. Fin fuchsia, klematis och riddarsporre. Jag vill heller inte ha snö nu, har stormat här också idag.
  Hej och kram!

  SvaraRadera
 2. Åh, tänk vad fantastiskt att få glädjas åt egna fröuppdragna klematis. Det är vad jag kallar avancerat - men vilken lycka! Respekt! :)

  SvaraRadera
 3. Härligt med Klematis ifrån frö. Nog tycker jag den är söt! Synd om vintern nu tar din fuschia redan! Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 4. Jag hade -4 en natt nu i veckan så mina fuchsior har frusit nu, de är inställda för vinterförvaring nu. Men du verkar ha mycket kvar som blommor i din trädgård.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 5. Vilken vacker clematis! Är helt inne på klängväxter just nu. Har du tagit egna förn eller har du bra tips på var man kan hitta lite annorlunda sorter?
  Kram,
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. VI har också hösstorm här nu, inge vidare att vara utomhus. Och snön håller jag med dig om, det väntar vi med ett tag!

  SvaraRadera
 7. Här också.... Usch..... inte mycket blad kvar nu på träden..... Vilken vacker och fräsch fuchsia att glädjas åt nu.... Tur det inte varit frost ännu hos dig... Sedan frostnätterna för någon vecka sedan har det inte varit frost här heller....

  Kul att klematisen äntligen blommar. Tror faktiskt att jag har den också och även jag drog upp den från frö för flera år sedan. Den brukar blomma sent hos mig, men nu har jag flyttat min för den stod helt fel till och var alldeles övervuxen. Hoppas den överlever fllytten. Den har verkligen söta små blommor.....

  Ha en fin helg!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 8. Vilka fantastiska bilder och vilken blomning! Härligt.
  Agneta kram

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!