söndag 19 september 2010

Höstträdgården......


Efter den här veckan, med regn varje dag, har jag insett att det definitivt är höst!
Lusten att jobba i trädgården har avtagit i takt med regnat! Inte så lätt att få något gjort när allt är blött och kladdigt överallt!
Nu börjar trädgården minsann se ut som en riktig djungel, gräset växer rekordsnabbt och är svårt att klippa eftersom det är så blött! Visst blommar det lite överallt än och många rosor har vackra blommor, men lusten och orken att pula och påta där ute finns liksom inte kvar längre!
Efter att jag fullgjort mina rättigheter att rösta, i morse, gick jag en sväng med kameran ut i höstträdgården, så här kommer lite dagsfärska bilder!

Eftersom det regnat varje dag under veckan, har jag inte ens gått mina vanliga rundor för att putsa lite och knipsa bort överblommat! Otroligt hur fort det börjar se skräpigt ut, vilken tur att jag inte är någon pedant :))

Vackra "Louise Bugnet" blommar tappert på och bryr sig inte så mycket om regn och rusk!

Frösådda klematisen "Korean Beauty" har vuxit riktigt mycket, men än syns inte en enda blomknopp! Kunde vara kul att få se hur blommorna ser ut i alla fall,  men nu har jag nog nästan gett upp hoppet om det!
 
Malva Sylvestris "Zebrina" blommar fint och kommer att fortsätta tills frosten tar den så småningom! Just den här plantan växer som en buske, men andra som växer intill en spalje, beter sig som klätterväxter och blir långa och gängliga! Kul att se hur växter anpassar sig beroende på var de är planterade!

En vildvuxen djungel :)))

Ljuvliga "Ghislaine de Feligonde" förskönar trädgården med sina vackra blommor!

Klematisen "Arabella" alldeles till höger i bilden, är helt otrolig! Den har blommat oavbrutet sedan midsommar och är fortfarande full med både knoppar och blommor! Så vacker!!

En av tomaterna "Hundreds and Thousands" som växer i en ampel vid altanen, där klematisen "Tage Lundell" klättrar, har växt in i klematisen så nu kan jag plocka lite tomater bland de överblommade klematisbollarna!

Rosen "Alchymist" vid uthusväggen, rakt fram, klipptes ner till fotknölarna i våras och nu har den vuxit upp till bortåt 2 meter redan! Men eftersom den blommar på fjolårsgrenar har den inte blommat alls i sommar! Hoppas den klarar den kommande vintern bättre så jag får blommor på den nästa sommar!

Ampel jordgubbarna som jag köpte som sticklingar, i våras, är tydligen remonterande eftersom de fortfarande blommar! Måste se till att hitta plats för dem i rabatten under vintern så jag får dem att överleva! Det har inte kommit så många jordgubbar på plantorna i sommar, men de få vi kunnat smaka på var supergoda!

Kanadensiska klätter/busk rosen "John Davis" är en stor favorit!
Aldrig några problem........... frisk, härdig, rikblommande och mycket vacker!
Vad mer kan man begära av en ros!!!!!


För en liten stund sedan sken solen, så jag hade tänkt ta en liten sväng ut i trädgården men nu vräker regnet ner igen, så det kan jag glömma!

Ikväll lär det bli en sen kväll framför TV:n! Jag får hitta på nåt gott och smaskig som vi kan mumsa på när vi sitter och hoppas på det bästa under småtimmarna!!

Ha det gott!!

Kram!!

15 kommentarer:

  1. Där var ju många vackra saker ännu ,här är det samma väder ljust nu skiner solen men för en stund sedan regnade det ,kram Nette

    SvaraRadera
  2. Vilka fantastiskt vackra bilder! Här har regnet slutat och solen tittat fram igen.

    SvaraRadera
  3. Så mye flott du har som blomstrer enda.
    Hver gang jeg skal ut i gangen og klippe/rydde litt så begynner det å regne igjen.
    Ønsker deg en fortsatt fin søndag.
    Klem fra Mio

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Vackra växter trots att blommorna är på väg att gå i vintervila och mångfalden är stor med träd, buskar och spaljéer - så vackert!
    Trädgårds -rumskänslan är påtaglig :)
    Ha det gott!
    Kram/Bea

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Jag tycker det är väldigt fint i din "djungel" trots att hösten och regnet är här:)

    Ha en trevlig kväll framför tv:n vi ska nog bänka oss vi oxå;)

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  6. Jättemysigt hos dig, gillar djungel. Din 'John Davis' är mycket finare än min. Har inte 'G d F' lite gula blad? Mina gula rosblad ramlar inte av, men nu är det bananskal som gäller.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  7. Åh, vilken fin 'djungel' du har. Jag hittar nästan alltid någon växt till min önskelista hos dig. Så även denna gång. Arabelle hamnade rätt långt upp. Såå fin.
    Ha en bra vecka.

    SvaraRadera
  8. Dina ampeljordgubbar ser ut som mina Ramona faktiskt, är det dom samma så övervintrar dom ute om du planterar dom i backen, men det vet du kanske redan. Det blommar som bara den hos dig i varje fall. Regn har jag haft sen starten av Juli så det är nästan konstig om i inte får vattnat ute en dag.. Men, men, vädret rår vi inte på..
    Ha en fin vecka :)

    SvaraRadera
  9. Åååå va´mysigt och lummigt. Och en portal...va fint. Du har ju jätte mycket fint som blommar än. Lousie är en ros jag vill ha. Kram

    SvaraRadera
  10. Tycker din 'djungel' är superfin... Det är härligt att så mycket fortfarande blommar.... Regn och rusk gör att man tappar sugen lite... håller med.... men så snart solen visar sig och det blir en sån där fin höstdag.... kommer lusten tillbaka igen....

    Kram Charlotte

    SvaraRadera
  11. Vilken fantastisk trädgård du har , så vacker och blommar gör det fortfarande trots höst och regnrusk.
    Önskar dig en bra vecka

    SvaraRadera
  12. Åhh, Vilken vacker o mysig djungel du har, det ser så lummigt och fint ut, fast vi är inne i en höstmånad!

    Hoppas att du får en fin höstvecka med vackert väder!
    Kram T

    SvaraRadera
  13. Härlig djungel och tack för bra tips på klematis !
    Hoppas du har bättre väder idag !
    Ha det så gott !
    /Isa

    SvaraRadera
  14. Så vackert det är i din trädgård ännu här blommar nog ett och annat men det börjar så smått se skräpigt ut i bänkarna. Har tagit fram sticksömmen nu :) Ha det bra
    Lotta

    SvaraRadera
  15. Egentligen så är det ju jättebra att vara ute i trädgården och påta och plantera om när det är mulet eller småregnar lite. Då kan man ju bara njuta när väl solen kommer ut. Men, sån är inte jag. Finner ingen motivation när det regnar. Vill bara kura.
    Så vackra de är dina rosor. De är så tacksamma och blommar rakt igenom regn och rusk. Och den där klematisen som bara blommar på. Måste lägga namnet på minnet om jag någon gång ser den.
    Blev lite småkär i John Davis. Vilken härlig klump du tagit bild på. Den ser verkligen rikblommande ut.

    Hoppas solen tittat fram igen!

    Annelie

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!