lördag 11 september 2010

Skrämselhicka........

Paniken har varit nära de senaste dagarna när jag insett att min dator håller på att lägga av! Det har varit nästintill omöjligt att starta upp den och när jag väl fått igång den har den bara stängt av sig själv helt plötsligt!
Igår köpte maken med sig hem från Clas Olsson, en portabel hårddisk, och lyckades efter lite möda få igång datorn och skickade över alla mina fotoalbum!
Hua, vilken skräck om han inte kunnat rädda alla mina blom och trädgårdsbilder, som jag jobbat med i sommar, för att ha något att blogga med under hela vintern! Då hade jag nog lagt av med hela bloggen om alla foton försvunnit!
Men nu är alla mina album i tryggt förvar på den lilla hårddisken, tack och lov!!!!!!!
Nu måste jag bara få sparat alla favoriter för att underlätta när maken installerar min, för dagen, nyinköpta "datorburk"! Jag föredrar en stationär dator framför en bärbar, därför blev det en ny "burk"! Idag fick jag igång datorn efter 5:te försöket!
Så det blir ett litet snabbt sista inlägg med gamlingen!
Underbara "John Davis" får intensiva färger under sensommar blomningen!
En ljuvligt vacker ros, härdig och frisk!

Vackra "Louise Odier" blev nerklippt ända till fotknölarna och har inte blommat så mycket i sommar! De blommor som kommer nu är underbart vackra, en favoritros!
Jag hoppas mycket på den till nästa år, för den har vuxit mycket och kommer säkert att fylla upp sin nya klätterställning nästa sommar!


Otroligt lättad över att allt mitt fotojobb är i säkert förvar ska jag nu kolla om något mer behöver sparas, för det är osäkert om denhär datorn går att få igång nån mer gång när jag stänger av den!
Nästa gång jag bloggar blir det med nya, fina, snabba datorn!

Ha en trevlig helg!

Kram!

7 kommentarer:

 1. Oooohhh och uuusssch, det där har jag tagit mig igenom i sommar.....precis samma, trögstartning och det blev bara värre och värre och så plötslig datordöd på det.
  Gissa vad jag gjorde när kände att nu rasar det snart, bilderna räddade jag ju som du förstås, men alla bloggar som jag följer och annat väsentligt, inställningar osv fotograferade jag av, jag tog foton av skärmen, alltså och hade i alla fall på minneskortet.
  Sen fick jag ny dator, och det gick bra, ända tills skärmen la av, det blev en rosa vit grå randig trasmatta på skärmen.....det var för ca 5-6 veckor sedan, igår kom den tillbaka......under tiden har jag haft min lilla, lilla notbok.....det är jobbigt det här, det är det!
  Lycka till!
  Och Louise Odier är bara så vacker!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Usch, det är jobbigt när datorerna börjar strejka. Tur att din man kunde spara dina bilder så vi andra får glädjas över dina fina bilder även i fortsättningen.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 3. Nu försöker jag skriva in en kommentar för tredje gången, hoppas att det lyckas!
  Jag känner igen mig i din beskrivning av datortrubblet. Jag lyckades i alla fall få över allt till min nya dator. Jag föredrar en stationär dator, men min man har en bärbar som jag kan använda om jag behöver.
  Louise Odier är underbar!
  Ha det riktigt gott!
  Christina

  SvaraRadera
 4. hi margot,
  your rose louise odier looks very nice.my louise odier is also in bloom,i love this rose.your another rose looks also nice.last year i have the same problem with my computer.
  have a nice weekend,
  hugs regina

  SvaraRadera
 5. 'Louise Odier' har en perfekt blomma, växtsättet är jag inte så förtjust i, mycket hög och ranglig.

  SvaraRadera
 6. Tänk att det där är en av de saker som man aldrig tar tag i, att spara sina bilder på en disk. Tur att du kunde rädda dina fina bilder.
  Så vacker Louise Odier är!

  SvaraRadera
 7. Jag har intrycket av att in Luise alltid är sent ute och blommar bäst om hösten, vacker är hon. En extern harddisk har jag länge tänkt på, kanske på tiden att få en. Skönt att du klarade det, eller mannen då, för jag ser fram mot dina inlägg över vintern också :)

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!