fredag 10 juni 2011

Sommarlov och sommarblom


Efter en galet intensiv vecka med bankett, tårtor, skolavslutning osv, dottern som gått ut nian, med allt vad det innebär, så är det äntligen sommarlov!! Känns nästan lite overkligt men samtidigt våldsamt skönt.........en hel hög med lediga veckor som ligger framför:))))
Vilken värme vi har dessutom, nästan som i tropikerna, helt sanslöst!
 Hoppas verkligen vi får regnet som utlovats här framöver, för nu är det torrt!!
I trädgården har det exploderat, allt växer med raketfart, många rosor och klematisar som börjat blomma mycket tidigare än vanligt!
Nu blommar det lite överallt i rabatterna och i denhär värmen är det mycket som blommar över snabbt, dessutom!

Min frösådda Akleja "Clementine White" blommar på flera ställen i rabatterna!
Den blir inte så hög men den är jättefin!

Aklejan "Tower Light Pink" är också frösådd och den blir ganska hög.

Alunroten med sina söta röda blommor är en riktig långblommare,
mycket tacksam att ha i rabatten och den förökas dessutom rätt så snabbt!

Aubrietian "Axcent" har en blå färg som är jättesvår att fånga med kameran,
men söt är den!

Björkspirean är riktigt fin nu, dryga metern hög och full med vackra blommor!

Den Gula Dagliljan har jag inget namn på, den får heta "Jeppisliljan" eftersom den kommer från mitt barndomshem i Jakobstad, där den vuxit i mammas rabatt i årtionden. Nu börjar min planta bli riktigt stor, men det har tagit några år för den att växa till sig!

Igår njöt vi av vår allra första egna jordgubbe, tur att den var stor så vi alla fyra fick en liten smakbit av läckerbiten:))) Jag har stora amplar med ampeljordgubbar och dessutom ett litet jordgubbsland, så förhoppningsvis ska vi få njuta av goda jordgubbar i sommar!

Ännu en frösådd skönhet, Kungsljuset "Flush of White",
 som i år dyker upp på flera nya ställen!

Den vackra Rosenbräckan står i full blom!

Jättevallmon är underbart vacker, som ett vackert konstverk!


Fortfarande har jag problem av olika slag med blogger, konstigt att det aldrig tycks bli någon ordning på det hela! Större delen av veckan har det varit helt omöjligt att kommentera hos någon överhuvudtaget, först igår lyckades jag utan krångel och idag har det också gått bra! Hoppas att det snart blir som det var innan allt strul började!

Så vill jag hälsa alla nya följare välkomna,
 hoppas ni ska trivas här bland mina blommor!

Glöm inte att delta i min utlottning!
Fortfarande finns det lite tid kvar, klicka här så kommer du till utlottningen!

Önskar er alla en skön och härlig helg!

Kram



17 kommentarer:

  1. Oj så mycket vackert som blommar hos dig,jeppisliljan har stora knoppar här nu ,så gott med egna jordgubbar .Jättevallmon underbar.Försög ta bort krysset i inloggningsryan villfortsätta att vara inloggad tror jag det står ,sett att det lyckas för andra ,kramis Nette

    SvaraRadera
  2. Visst är det ljuvligt! I går kväll kom också det efterlängtade regnet...

    Kram!
    Stina

    SvaraRadera
  3. Jag vill önska dig ett riktigt långt och skönt sommarlov. Det är du mer än väl värd. Mina barn får sommarlov nästa fredag, det är sent tycker jag.
    Hos mig har det regnat hela dagen 22mm, och det regnar fortfarande fick även lite regn i går. Det är så välbehövligt, skönt med en regndag ibland.
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Har blivit varmare för varje dag, skönast på kvällen. Nu vill jag ha regn.
    Önskar dig ett toppensommarlov!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Vilken fin blogg jag hittade till! Så många fina blomsterbilder du visar! De där aklejorna skulle jag gärna vilja ha! Här har jag bara "vanliga" aklejor. Jag lägger till dig i min blogglista och kommer garanterat tillbaka!

    Ser att du har en utlottning också, så det kommer en kommentar där också! ;-)

    Sommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  6. oj oj va mycket fina blommor du har i din trädgård!
    ett skönt sommarlov önskar jag dig!
    susanne

    SvaraRadera
  7. Mycket härligheter hemma hos dig! Vad duktig du är som håller reda på alla namn. Jag är dålig på det. Jo, jag vet vad blommorna heter, men själva namnet på just "den" sorten kommer jag oftaste inte ihåg. Jättevallmon försöker jag också njuta av just nu även om vädret går hårt åt dom. Regn och blåst är inte det roligaste om man är vallmo.
    Ha en fin helg. /Anette

    SvaraRadera
  8. Oj, så gott med egna jordgubbar! Den första är den bästa! Ha en bra helg!

    SvaraRadera
  9. Jag älskar aklejor. Kanske får jag tigga lite fröer av dom två sötnosarna du hade där=)).
    Jo, det har varit hopplöst att lägga kommentarer så jag missade din utlottning av växter. Nu hoppas jag att jag kan skicka den här kommentaten. /Knatten

    SvaraRadera
  10. Fin blogg! Vilka härliga blommor hos dig.

    Jag provade för länge, länge sedan också att så aklejor. Köpte en påse med pastellaklejefrö och blev mycket förvånad över alla olika sorters aklejor som dök upp i rabatterna sedan - men någon pastellakleja blev det aldrig. :P Men fortfarande kommer det nya roliga varianter av aklejor, där man minst anar. De är enkla, fyllda, enfärgade och flerfärgade, höga, låga och i alla nyanser från vitt till blått till mörkaste rött. Jag älskar aklejor. :D

    (Jag fick senare plantor av vänner så nu har jag pastellaklejor också. :) )

    SvaraRadera
  11. Aklejor, och en jordgubbe att smaka på härligt//Britt

    SvaraRadera
  12. Så härligt det låter med sommarlov! Det känns verkligen som det är sommar nu å så är det så långt till semestern. Men det är underbart varmt och skönt om än torrt. Här har vi inte haft varken regn eller åska. Så vackra bilder från din trädgård, jag önskar att någonting snart börjar blomma här, men jag har inga direkta perenner utan mer buskar och idag såg jag att Schersminen slagit ut.

    Ha en fortsatt fin Pingsthelg!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  13. Du har så mycket vackra blommor :) planterade gula dagliljot förra året men tror nog inte det kommer några blommor på dem i år :) Kram Suss

    SvaraRadera
  14. Här har vi haft en vansinnig värme bölja hela veckan så jag tycker allt i trädgården har börjat blomma så snabb men nu utlovas det kallare väder och inte mig emot man orkar inte göra nåt när det är +30 grader hela tiden, räcker att man orkar va på jobb.
    Vatten har det gått åt massor...Hoppas plantorna jag satte ut av dina akleja frön som jag fick i fjol klarar sig och blommar nästa år.
    Ha det bra
    Lotta

    SvaraRadera
  15. Det blommar inte bara fort utan det är rekord mycket blommor på alla växter i år! :)

    SvaraRadera
  16. Mye fint som blomstrer hos deg.Bare blomster på jordbærplantene mine ennu,men det blir vel noen røde søte bær.Vi kan bytte vær ;-D her har det regnet godt i mange dager så nå vil vi ha sol og varme.
    Kios deg i hagen.

    SvaraRadera
  17. Jättefina bilder på vackra växter i en vacker trädgård! Fint att du har namn/info om växterna. Hittade hit då jag sökte bilder på Storklocka. Och dina bilder var så fina!

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!