lördag 4 december 2010

2:advent med lite smått och gott och en Award


Den här veckan har varit helt fulltecknad från morgon till kväll, så det har inte blivit någon tid över för bloggande för mig. Men så är det, allt har sin tid och bloggandet får inte bli ett måste utan det ska vara kul. Har försökt få in lite tid nu och då och kikat in hos bloggvänner, för alla visar så mycket fint och inspirerande nu inför julen!

I måndags hade vi ett lite kalas för vår kära dotter som fyllde hela 15 år, otroligt så fort åren går! Min lilla mirakeldotter håller på att bli stor :) Vid ett senare tillfälle, när jag har lite mer tid, ska jag kanske berätta varför jag kallar henne så, berätta om allt det dramatiska som hände när hon föddes!
Nu går hon i 9:an och är på väg till gymnasiet nästa år, och det medför mycket extra besök på olika gymnasier och informationskvällar lite nu och då. Det är mycket sådant vi fått ägna oss åt under veckan som gått! Det är ett stort steg för tonåringarna och inte helt lätt att hitta rätt, särskilt här i Uppsala där det finns så många gymnasieskolor!
Men jag är säker på att det kommer att bli bra i slutändan!

Vintern kom väldigt fort i år med massor av snö! Kul med alla småfåglar som så tacksamt  tar för sig av talgbollarna! Det kan inte vara lätt för fåglarna att själva hitta mat i de här snömassorna!

Idegranen är onekligen vacker i sin vinterskrud!

Den sista tappra rosen som fick ge med sig för vintern och frosten!
Nu hoppas jag att vintern är snäll mot mina rosor och inte så kall som det hotas med att den ska bli! Det skulle vara tråkigt att behöva klippa ner alla klätterrosor en gång till!
Hoppas, hoppas!!

Inomhus är det skönt och mysigt med alla ljusen nu i december!
Den här lilla elljusstaken gillar jag verkligen, hittade den förra året på Bauhaus!
Nu pryder den mitt köksbord!
Min kära faster är jätteduktig på att väva, och den här julduken är en av de många fina dukar och löpare jag fått av henne!

I Finland, där jag växte upp, firar man Lillajul med liten gran och lite småpaket, under 1:adventhelgen! Lite av den traditionen är kul att ha kvar, så en liten julgran har vi allt, även om den är av plast :))

I mitt köksfönster är det "compact living" som gäller! Det är mycket som ska få plats och det är samtidigt skönt med blommor som insynsskydd! Här syns min stora, gamla "Skvätt-iväg"! Den börjar bli drygt 20 år minst och har under årens lopp gett massor med avkomlingar i andra blomkrukor!

Måste bara få berätta den lite dråpliga historien om Julbyn!
Käre maken hade under en längre tid gått och pratat om att han ville ha en fin Julby, så då för två jular sedan, köpte han med sig en fin Julby från Clas Ohlsson! Vi ställde den på ett litet bord  där den lyste så fint! Där på bordet stod den så i två dagar, men under den tredje natten hade Burre på något sätt lyckats välta hela bordet och Julbyn låg sönderslagen på golvet!

Det hjälper inte så mycket att vara arg på en katt, så Burre blev snart förlåten och käre maken köpte omgående en ny, exakt likadan Julby med sig hem från Clas Ohlsson!
Vis av lärdomen har vi nu placerat Julbyn på en kattsäker plats!

För ett tag sedan fick jag en Award av Marie med den fina bloggen Tekla Maräng, hälsa gärna på hos henne! Tusen tack snälla Marie, jag blev jätteglad!

Jag har lite svårt för att kunna välja ut bara några bloggar att sända awarden vidare till, då ni alla är värda att få den, så jag väljer att ge den till er alla som hälsar på hos mig och som vill ha den! Varsågod och ta med dig awarden till din blogg!!

Nu önskar jag er alla en skön och mysig 2: advent helg!

Kram!14 kommentarer:

 1. Grattis till Awarden!
  Oj, så julfint du har, lilla granen, ljus och glitter, härligt med alla tillbehören som ger julkänsla med trdition.
  Ha en riktigt skön andra advent! /Bea

  SvaraRadera
 2. Så fint du har det, riktiga juldekorationer som ger fin julstämmning.

  Grattis till awarden.

  Ha en fin advent
  Gunilla

  SvaraRadera
 3. Så roligt att du ville vara med på min utlottning! Lycka till! Jag tycker att dina bilder var så mysiga! Ger en riktig julkänsla! Ha en trevlig andra advent! kram Nina

  SvaraRadera
 4. Grattis till awarden. Önskar dig en trevlig andra advent.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Men du vilken tapper ros... här finns det inget kvar allas. Tom grönkålen är borta.
  Rådjuren tog den igår.. attans...
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 6. Jag håller med: inga fler nerfrusna rosor i vinter vill vi ha! Det räcker så bra med de som vi fick klippa ner till marken förra vintern. Det var inte roligt för en rosälskare!
  Ha en fortsatt trevlig december med andra ljuständningen i morgon!( redan!)
  Lena

  SvaraRadera
 7. Känner igen det där med funderingarna inför gymnasievalet. Har också en dotter som går i 9:an..... Nu börjar det ju riktigt kännas att tiden när dom ska flytta hemifrån närmar sig...... Både vemodigt och väldigt spännande. Men än är det flera år dit.... Gäller att njuta nu!

  Grattis till awarden!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 8. Det där har jag funderat på att varför firas det lillajul här men ingen annanstans? vem har börjat med det månne? Vackert fönster jag gillar när det är många växter på samma ställe.
  Vi får bara njuta nu av julen och allt gott som finns tillbuds ha en trevlig andra advents helg
  Lotta

  SvaraRadera
 9. Hello,
  I see you are fond of roses like me. Your photos are breathtaking. Do you grow all these roses in your garden ?

  All the best and Bonjour de France

  ♥ Hélène Glehen - a French artist, fond of roses and romantic stuff ♥

  SvaraRadera
 10. Ja, nu är det mycket att stå i inför julen bl a.
  Vilken vacker katt du har:)
  Ha en skön andra advent!

  SvaraRadera
 11. Det kan inte vara lätt att välja gymnasieinriktning när man är femton år. Vad man läser på gymnasiet styr ju också yrkesvalet till viss del.
  Kyndelsmässodagen 2 febr. kallades förr ofta Lillajul, då skulle man låta alla överblivna ljus brinna ner. Kyndelsmäss - candlemass.
  Ha det riktigt gott!
  Christina

  SvaraRadera
 12. Grattis till awarden! Den bloggen känner jag inte till. Får ta en tur dit också, idag:)

  Fina bilder av den stämningsfulla tid vi har nu.
  Ha det fint,
  Charlotta

  SvaraRadera
 13. Grattis till awarden!
  Visst är det kul med katter, det händer alltid nåt...:o) men som sagt, inte stor idé att bli arg...

  SvaraRadera
 14. Hej du, hos mig finns det också både en klädd lillajulgran och tro hopp och kärlek som hänger i ett fönster. Är ju tradition. Roligt att se det hos någon annan också. Att blogga skall vara roligt instämmer helt ibland hinner man mer och ibland mindre. Ha en fin fin vecka./Gela

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva en liten hälsning! Jag uppskattar det väldigt mycket!