Förutom jättetrevig samvaro, har vi oxå njutit av ANANASPAJ med vaniljglass!! Det är supergott, kan jag lova. Vi mumsade i oss en och en halv paj, utan problem.
Tur att vi bara behövde sitta still när vi blev klippta, för efter paj och glass orkade man knappt röra sig!!
Här kommer receptet på ANANASPAJEN. Mycket lättlagad och görs med fördel dagen innan den avnjuts!!! Använd stor pajform.
pajbotten:
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
150 g SMÖR, smält
fyllning:
1 ägg
250 g creme fraice(inte light)
1/2 dl socker
3 tsk vaniljsocker
1 burk krossad ananas med spad(432g)
Blanda torra ingredienserna till pajbotten, smält smöret och häll över mjölblandningen. Rör ihop till en deg. Bred ut den i en stor pajform.
Till fyllningen: Rör ihop ägg, creme fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i krossad ananas med spad.
Häll ut fyllningen i pajformen och bred ut den jämnt over botten.
Grädda i mitten av ugnen ca 35 min i 175 grader.
Låt den svalna(gärna över natten) och avnjuuuuut med vaniljglass.
Mycket hög njutningsfaktor, jag lovar!!!!
Mmmmmm.. den är supergod! Och tack för en trevlig kväll!
SvaraRaderaKram Kattis
Blev bjuden på ananaspaj för ett tag sen.
SvaraRaderaDet är verkligen jättegott!!!
Den pajen har jag smakat på ett tupperware party, den är så god. Jag ska till frissan i morgon, ska bli skönt att få se lite välvårdad ut igen.
SvaraRaderahärligt!! o jag "knyckte din countdown " :)
SvaraRaderaDen är hur god som helst. Ska försöka göra det hemma. Tack för en fantastisk kväll vi hade hemma hos dig Margot. Kramar och vi ses om några minuter. ;)
SvaraRadera